Published On: joi, Dec 11th, 2014

Atentie braileni! Peste 40 kg de carne stricata in Piata Saraca

Share This
Tags

carne de porcIn zilele de 11 si 12 decembrie 2014, ofiteri de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu specialisti ai Comisariatului  Judetean pentru Protectia Consumatorului si Directiei Sanitar Veterinare si pentru Sanatatea Alimentelor Braila, au efectuat verificari la unitatile economice din  municipiu, cu profil vanzare carne si produse din carne, pentru verificarea legalitatii comercializarii acestor produse.

Pe parcursul desfasurarii activitatilor de control, fortele participante au efectuat verificari la 26 de agenti economici si au constatat o infractiune, pentru care au intocmit dosar penal, prejudiciul cauzat estimat fiind de 11.504 lei, continuanu-se cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a situatiei de fapt.

In urma verificarilor efectuate au mai fost constatate 10 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 12.500 de lei – 6 conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, si 4 conform prevederilor OG nr 21/1992, privind protectia consumatorului si HG 984/2005, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de aproape 2.000 de lei (75,9 kg carne vita si porc , 13 kg produse alimentare, 28 litri de bauturi alcoolice) si retrase de la comercializare 35 de kg de produse din carne, in valoare de 370 de lei.         

In urma controlului efectuat la o societate din Piata Saraca, din municipiu, a fost depistat administratorul societatii care avea expusa la vanzare cantitatea de 40 kg de carne de vita cu termenul de valabilitate expirat.

Acesta a fost sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor OG nr.21/1992. privind protectia consumatorului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-