Published On: mie, Dec 17th, 2014

An bun pentru boxul brailean. Bronzul de la Europene al lui Jitaru si Centura de Aur castigata de Pita cele mai importante rezultate

Share This
Tags

JitaruPeste 25 de medalii a obtinut in acest an sectia de box de la Clubul Sportiv Municipal din Braila. Cele mai importante medalii au fost obtinute de Pita si Jitaru. Antrenorul George Pertea s-a aratat foarte multumit de munca depusa de elevii sai cu toate ca si in acest an problema financiara a ingreunat activitatea sectiei.

"Anul 2014 a fost "productiv" pentru boxul brailean. Unul dintre cele mai importante rezulate a fost cel obtinut de Robert Jitaru la Europene dar sa nu uitam totusi si centura de aur cucerita de Marian Pita. Cu bune cu rele a fost un an bun. Am muncit iar rezultatele s-au vazut. Avem peste 25 de medalii obtinute in acest an. Am ramas putin dezamagit de Campionatul Mondial insa a trebuit sa ne ocupam de Robert  si de centrul de excelenta si am neghijat aceasta competitie", a declarat antrenorul de la CSM Braila, George Pertea.

La doar 16 ani pugilistul brailean Robert Jitaru a reusit sa ridice steagul Romaniei pe a treia treapta a podiumului European si sa aduca la Braila medalia de bronz.

Nascut la Faurei si crescut de antrenorul Gigi Moise, Robert a trecut prin multe pentru a reusi sa obtina aceasta performanta. Munca, seriozitatea dar si dorinta de a face performanta l-a facut pe acesta sa obtina medalia de bronz la Campioantul European pentru tineret.

marian pita centura de aurCea de a 39-e editie a turneului international de box ”Centura de Aur – Nicolae Lincas" s-a desfasurat in weekend la Chiajna competitia avand printre laureati si doi pugilisti romani. Ovidiu Berceanu la 49 kg si braileanul Marian Pita la 69 kg s-au impus la categoriile lor de greutate, dupa victorii muncite in meciurile finale. Marian Pita a trecut in meciul pentru aur de un alt ucrainean, Yaroslav Samofalov. Intr-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale galei finale, braileanul Marian Pița s-a impus clar, in fața unui adversar, ucraineanul Iaroslav Samofalov, de bun nivel tehnic. Pugilistul de la CSM Braila a fost mai hotarat in lovituri, mai insistent in atac, intampinandu-si adversarul cu regularitate cu precise directe de stanga, dublate, dupa scaderi de nivel de efect, de crosee de dreapta.

Peste 80 de copii sunt astazi la sectia de box de la CSM, clubul alaturi de antrenori organizand Caravana Boxului Brailean unde au fost selectati mai multi tineri.

"Au trecut vreo 400 de copii prin sala de pe Carantinei, au ramas aproximativ 80 insa copii sunt dornici sa invete iar noi antrenorii deja vedem in unii dintre ei viitori campioni. O sa ne fie greu sa ii mentinem la club. In primul rand e vorba de partea financiara iar de partea cealalta este dorinta lor de a pleca la alte cluburi, atunci cand cresc, insa nu am avut cazuri pana acum. Noi am demonstrat ca si cu bani si fara bani putem muncii si face performanta", a precizat antrenorul Pertea.

Box-carantineiDaca in 2014 antrenorul de la CSM Braila s-a aratat multumit de rezultatele obtinute pentru anul viitor George Pertea isi doreste ca continue ceea cea a inceput la clubul brailean iar prin munca dar si cu ajutorul financiar al autoritatilor sa poata sa urce cat mai multi pugisti pe podium.

"Pentru 2015 tot ce imi doresc e sa fim cu totii sanatosi ca sa ne putem pregati si sa aducem cat mai multe medalii la Braila. Banii sunt o necesitate oriunde iar daca ar fi mai multi la club cu siguranta lucrurile ar fi mult mai bine asezate. Vreau alaturi de cei de aici sa continui ceea ce am inceput, sper ca pentru anul viitor sa organizam mai multe competitii la Braila ca oamenii de aici sa vada box de calitate si sa urcam de cat mai multe ori pe podium", a conchis Pertea.

In anul 2013 sportivii de la CSM au reusit sa obtina 125 de medalii. In primele 8 luni ale lui 2014, acestia au obtinut doar 48 de medalii, cu 29 mai putine daca raportam la aceeasi perioada a anului trecut.

Comentarii

comentariu

About the Author

-