Published On: mie, Dec 17th, 2014

6.2 milioane de euro va costa studiul de fezabilitate pentru drumul expres Constanta Tulcea – Braila. Constructia va depasi 1,3 miliarde de euro si va cuprinde si podul de la Braila

Share This
Tags

Drum expresCompaniei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat faptul ca studiul de fezabilitate pentru drumul expres Constanta – Tulcea – Braila va costa pana la 6,2 milioane de euro.

Constructia acestui drum expres, inclusiv a unui pod la Braila, are o valoare estimata de 1,3 miliarde euro, potrivit datelor din varianta revizuita a raportului privind Master Planul de Transport.

"Necesitatea si oportunitatea investitiei rezulta din caracteristicile tehnice si de exploatare ale drumului national 22, pe sectorul km 287+400 – km 86+356, care nu corespund normelor tehnice in vigoare prevazute pentru un drum national expres. Se va face conexiunea drumului expres cu varianta de ocolire Constanta in nodul rutier de la Ovidiu si cu podul peste Dunare in zona Braila – Macin", potrivit caietului de sarcini aferent procedurii.

Segmentul de drum vizat este parte a DN 22, in lungime de aproape 300 kilometri, care traverseaza judetele Buzau, Braila, Tulcea si Constanta, relateaza Mediafax.

Acordul are o valoare estimata de 19 milioane lei fara TVA, la care se vor raporta ofertantii in elaborararea propunerii financiare, si poate fi suplimentat cu 3,4 milioane lei prin achizitia unor servicii similare, potrivit unui anunt al CNADNR.

Proiectul are o durata de 12 luni si va fi finantat cu fonduri europene nerambursabile si bani de la buget.

Serviciile vor fi adjudecate prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 6 februarie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-