Published On: mie, Dec 10th, 2014

41 de olimpici braileni premiati de autoritatile locale. 4 elevi cu rezultate internationale vor primi cate 9600 lei fiecare

Share This
Tags

Anfisa Lazar* Lazar Anfisa, Andrei Radu, Tatomir Alex si Fetic Veronica au obtinut cele mai bune rezultate internationale in 2014 *

Primaria Municipiului Braila si Consiliul Judetean premiaza la sfarsitul acestei luni 41 de olimpici braileni. Cele mai mari sume le vor lua olimpicii internationali, valoarea unui premiu fiind de 9600 lei.

Lazar Anfisa eleva a Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” a obtinut locul I la Olimpiada Internationala de limba rusa. Ea a performat sub indrumarea profesorului Mihai Chirsanov. Andrei Radu de la Colegiul National „Nicolae Balcescu” a obtinut medalie de argint la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica. Tatomir Alex tot de la Colegiul National „Nicolae Balcescu” a obtinut medalie de argint la Balcaniada de Informatica. Fetic Veronica de la Scoala Gimnaziala Sutesti a obtinut pentru al doilea an un premiu international, de data premiul II la Olimpiada Internationala de Limba rromani materna.

Alex Tatomir

Pe langa elevi, vor fi premiate si cadrele didactice care s-au ocupat de pregatirea acestora. Premiile cresc de la 1600 de lei pentru locul III, 3200 lei pentru locul II, 4800 lei pentru locul I, si ajung la 9600 lei pentru olimpicii internationali.

Sumele au fost aprobate prin Hotarare de Consiliu Local si Hotarare de Consiliu Judetean, in sedinta extraordinara de marti, 10 decembrie, fiecare institutie alocand cate 116800 lei, respectiv 107200 lei din buget, pentru premierea rezultatelor exceptionale obtinute de elevii braileni.

Olimpicii provin din paisprezece unitati de invatamant: Colegiul National "Nicolae Balcescu", Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci", Colegiul Economic "Ion Ghica", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", Liceul de Arta "Hariclea Darclee", Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius", Liceul cu Program Sportiv, Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu", Scoala Gimnaziala "Al. Ioan Cuza",  Scoala Gimnaziala "Anton Pann", Scoala Gimnaziala "A.S. Puskin", Scoala Gimnaziala "Fanus Neagu", Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul" si Scoala Gimnaziala Sutesti.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-