Published On: joi, Dec 11th, 2014

12.338 de braileni vor primi de luni ajutoarele comunitare. Vezi AICI de unde iti poti ridica alimentele

Share This
Tags

ajutoare_sociale_alimenteIncepand de luni, 15 decembrie vor incepe sa se distribuie alimentele Conform Programului Operational „Ajutorarea persoanelor Defavorizate 2014” desfasurat conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 799/17 septembrie 2014.

Astfel peste 12 mii de braileni isi vor putea ridica ajutoarele comunitare. Daca in anii trecuti oamenii stateau la cozi interminabile pentru a putea ridica alimentele, din acest an cei care beneficiaza de acest ajutor vor primi cupoane prin posta si vor fi chemati in ordine alfabetica pentru a-si lua ajutorul comunitar.

Diferit fata de anul precedent, in anul 2014 distribuirea ajutoarelor alimentare se realizeaza in ordine alfabetica, indiferent de categoria de beneficiari. Astfel brailenii cu numele de familie cuprins in intervalul A-K isi vor ridica alimentele de la Liceul „C.D. Nenitescu”, fostul Liceu de Chimie, Soseaua Buzaului nr. 15 iar  beneficiarii cu numele de familie cuprins in intervalul L-Z isi vor putea ridica ajutoarele de la Liceul „Constantin Brancoveanu”, fostul Liceu Progresul, din Calea Galati nr. 346. Programul de distribuire va fi de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 – 16.00.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate, beneficiari ai produselor alimentare, in conformitate cu prevederile HG nr. 799/2014, sunt familiile si persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile si persoanele singure beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei; somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj în cuantum lunar stabilit de pana la 400 lei, inclusiv, si somerii înregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj;  persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii; pensionarii (sistemului public de pensii,  beneficiari de indemnizatie sociala, beneficiare de indemnizatii si sporuri acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi) ale caror pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna;

Persoanele care fac parte din mai multe categorii, beneficiaza de ajutoare alimentare o singura data in cadrul programului anual si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartin la data distribuirii ajutoarelor.

In Municipiul Braila sunt un numar de 12.338 persoane beneficiare de ajutoare alimentare, conform listelor intocmite si transmise de catre Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice catre Directia de Asistenta Sociala Braila.

Ajutoarele alimentare se ridica de catre persoanele din categoriile precizate, de la centrele de distributie ale primariei, in baza cuponului individual si a actului de identitate original. Cuponul individual se va opri de catre reprezentantii primariei.

Persoanele care, din diverse motive nu au acest cupon, dar stiu ca se regasesc intr-una dintre categoriile de beneficiari, venit minim garantat, alocatie pentru sustinerea familiei, somer, pensionar, persoana cu handicap grav si accentuat – neinstitutionalizat, sunt rugate sa se adreseze Directiei de Asistenta Sociala, Bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr.134, nr.tel. 0239.629.322 int.14, in vederea verificarii in listele nominale cu persoanele beneficiare de ajutoare alimentare.

In cazul in care, in urma acestei verificari, persoanele se regasesc in lista, vor fi indrumate sa se adreseze unuia dintre centrele de distribuire, la care sunt arondate, in vederea ridicarii ajutoarelor alimentare, in baza actului de identitate original.

Conform cuponului individual, cantitatea alocata pentru o persoana este urmatoarea: ulei – 4 litri, zahar -  4 kg, faina -  6 kg, malai – 6 kg, paste fainoase – 2 pungi, conserva carne de porc – 8 cutii, conserva carne de vita – 6 cutii, conserva pate de ficat – 10 cutii.

Livrarea ajutoarelor alimentare catre beneficiar se va face in 2 cutii de carton cu continut identic – 13,5 kg/ cutie.

Persoanele care apartin grupului tinta, dar care nu au fost cuprinse in liste sau care au intrat in grupul tinta intre data constituirii/ actualizarii bazei de date si data distribuirii ajutoarelor alimentare sunt incluse pe listele suplimentare.

Distribuirea ajutoarelor catre persoanele inscrise in listele suplimentare se va face doar dupa acoperirea cererilor beneficiarilor de cupoane cuprinsi in lista nominala initiala comunicata de Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice .

Persoanele incluse pe listele suplimentare vor primi ajutoare alimentare pe baza de cerere tip adresata Directiei de Asistenta Sociala Braila, insotita de copia actului de identitate si a documentului care atesta incadrarea in grupul-tinta, care, dupa caz, poate fi: certificate de incadrare in grad de handicap grav si accentuat, copii si adulti, neinstutionalizati; mandat postal pentru plata drepturilor, pentru categoria persoanelor beneficiare de drepturi speciale (indemnizatii si sporuri acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi); decizia de pensie, mandat postal pentru plata drepturilor (cuponul de pensie) pentru pensionarii sistemului public de pensii si beneficiarii de indemnizatie sociala; carnetul de somer vizat sau mandatul postal (cupon somaj) sau orice alt document care atesta plata indemnizatiei de somaj, pentru somerii indemnizabili sau de adeverinta eliberata de A.J.O.F.M. pentru somerii care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj; actul administrativ al primarului sau mandatul postal privind plata drepturilor, pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat si de alocatie pentru sustinerea familie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-