Published On: joi, Noi 20th, 2014

Simionescu, scut in jurul lui Stancu: Legea lasa oarece loc. Eliberarea din functie se face prin hotararea CJ. Prefectura: Hotararea apartine Prefecturii, nu CJ

Share This
Tags

simionescuDesi legislatia spune clar ca in cazul unei decizii definitive a Curtii Supreme prin care Bunea Stancu este gasit vinovat de incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese, acesta urmeaza sa fie revocat din functia de presedinte al CJ prin ordin al prefectului, primarul Aurel Simionescu are si alta parere, incercand sa caute in afara legii solutii pentru a fi prelungit demersul de revocare.

Prefectura mentioneaza ca revocarea din functie a lui Gheorghe Bunea Stancu se face prin ordin al Prefectului, ordin care apoi este transmis Consiliului Judetean pentru a se citi in plen, urmand sa se intocmeasca un proces-verbal, nici vorba de un vot al consilierilor judeteni.

"Eu inteleg ca legea lasa oarece loc in sensul in care este o hotarare a Consiliului Judetean, deci eliberarea unei persoane din functie se face printr-o hotarare de Consiliu, chiar daca se spune ca ia act, legea spune ca trebuie sa se emita o hotarare de Consiliu. De aici, e o discutie in ce masura Consiliului Judetean emite hotararea", a precizat Simionescu.

Reamintim faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat, marti, 18 noiembrie, verdictul final in dosarul "Sportul", unde seful suspendat al CJ Braila a fost acuzat de ANI ca si-a subcontractat contracte in valoare de 1,5 milioane de euro. Judecatorii Curtii Supreme au decis ca Bunea Stancu este vinovat de incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese, urmand ca prefectul sa emita hotararea de revocare din functie a acestuia dupa ce primeste certificatul de grefa, transmis de ANI.

Comentarii

comentariu

About the Author