Published On: Soare, Noi 30th, 2014

Seful judetului, liberalul Nechita, umilit chiar de PNL pentru cum organizeaza deszapezirea

Share This
Tags

sedinta urg CJJudetul Braila se afla intr-o situatie neimaintalnita, riscand sa ramana sub nameti, in conditiile in care se anunta ca, in doar cateva zile, ninsorile vor fi abundente. Vicepresedintele Consiliului Judetean, liberalul Ovidiu Nechita, aflat la conducerea institutiei, nu poate semna documentele necesare pregatirii pentru situatia in care drumurile judetene vor fi blocate de zapada, neavand atributii de presedinte interimar.

PNL, formatiunea politica a carui membru este Nechita, nu detine nici macar o treime din Consiliul Judetean, cat este necesar pentru convocarea unei sedinte a Consiliului. Desi majoritatea apartine PSD-UNPR, Nechita refuza sa paraseasca fotoliul de la CJ, liberalul rugandu-se, in sensul propriu al cuvantului, de consilierii judeteni din majoritate sa ii confere atributiile de presedinte pentru a-si putea exercita functia.

nechitaCel mai bun exemplu in acest sens este intalnirea care a avut loc duminica, incepand cu ora 10.00, la sediul Consiliului Judetean, dintre vicele Nechita si o parte din consilierii judeteni. Ieri seara (n.r. sambata), dupa ora 21.00, vicele l-a pus pe ofiterul de serviciu de la Consiliu sa ii sune pe consilieri si sa ii invite duminica dimineata la "o discutie" cu privire la "fenomenele meteorologice prognozate". Mai mult decat atat, alesii locai au primit si un sms din partea lui Nechita, cu acelasi mesaj: "Va invit (…) pentru a purta discutii cu privire la fenomenele meteorologice prognozate si delegarea atributiilor pentru degajarea zapezii pe drumurile judetene."

Duminica, la ora 10.00, 16 consilieri judeteni au dat curs invitatiei liberalului Nechita. Doar doi consilieri judeteni PNL (n.r. PNL are 8 consilieri) s-au prezentat la intrevederea convocata de Nechita, restul fiind alesi provenind din majoritatea PSD-UNPR, dar si independentii Capatana si Ancuta. Dupa jumatate de ora si-a facut aparitia si al treilea consilier PNL, Alfredo Pascale, care provine din PDL.

Consilierul judetean Vasile Cortez, secretar-general al PNL, a criticat in termeni duri modul in care colegul sau de partid, vicele Ovidiu Nechita, organizeaza deszapezirea judetului, in calitatea sa de conducator al institutiei. Cortez i s-a adresat direct lui Nechita, de fata cu toti consilierii judeteni.

"Domnule Nechita, un sistem de anuntare cu un ofiter de serviciu care ne spune, la ora 21.00, ca vom primi un sms de la vicepresedintele Consiliului Judetean, se intampla inainte de 1989. Eu consider ca e dincolo de granitele imaginarului ce s-a intamplat", a precizat Cortez.

La sfarsitul intalnirii, dupa ce consilierii l-au urecheat pe vicele CJ, acesta s-a rugat de PSD-isti si UNPR-isti sa ii spuna pe ce perioada ii da atributii de presedinte interimar.

'Ce termen imi dati, 1 ora, 7 zile, 20 de zile, 7 ani, dumneavoastra hotarati! Maine dimineata (n.r. luni) intram aici, in 5 minute am votat si am plecat. Numai ca spuneti care este perioada pentru care imi dati atributii, caci dumneavoastra aveti majoritatea !?", le-a spus Nechita consilierilor judeteni.

Consilierii prezenti au convocat o sedinta extraordinara pentru data de 1 decembrie, in care urmeaza sa ii dea atributii de presedinte interimar lui Nechita pana pe data de 3 decembrie, ca apoi liberalul, in caz de urgenta, sa le ceara din nou social-democratilor si progresistilor sa ii prelungeasca mandatul.

Cum castigatorul licitatiei pentru deszapezire va fi desemnat la sfarsitul lunii ianuarie 2015, din cauza ca procedurile au fost intarziate de blocajul de la CJ care treneaza de aproape 3 luni de zile, judetul Braila a ramas la mila ninsorilor si a partidelor. Singura solutie, in cazul in care drumurile vor fi blocate, este incredintarea directa a contractelor de deszapezire, insa aceste demers nu poate fi facut decat de un presedinte interimar al CJ, nu de catre un vicepresedinte.

Reamintim faptul ca in iarna trecuta, Braila a fost in centrul unui scandal national dupa ce judetul a fost blocat sub nameti, in timp ce seful CJ de la acea data, Gheorghe Bunea Stancu, era plecat din tara, iar prefectul ramasese inzapezit intr-o localitate la 30 de km de municipiu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author