Published On: lun, Noi 3rd, 2014

Profesorii din dosarul “Mita la BAC” trimisi in judecata

Share This
Tags

diaconescu manuelaIn data de 8 octombrie, procurorii DNA Galati au efectuat perchezitii la sediul Inspectoratului Scolar General, dar si la doua unitati de invatamant, respectiv Colegiul Tehnic "Panait Istrati" si Liceul Teoretic "Nicolae Iorga".

De la cele doua licee, anchetatorii au ridicat mai multe teze de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014, dar si cataloage.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

DIACONESCU MANUELA MIRELA (foto 1 stanga), inspector la disciplina matematica in cadrul Inspectoratului Școlar Judetean Braila, membru in Comisia judeteana de organizare a examenului de bacalaureat Braila, la data faptelor, in stare de arest la domiciliu, in sarcina careia s-au retinut in concurs: doua infractiuni de complicitate la luare de mita,  complicitate la dare de mita.

Haret DanielaHARET DANIELA (foto 2 dreapta) si DAMIAN VALENTIN FLORIN (foto 3 stanga), profesori corectori la examenul de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2014, la disciplina matematica, la data faptelor, sub control judiciar, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 28 august 2014, inculpatii Haret Daniela si Damian Valentin Florin, in calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat in sesiunea august – septembrie 2014, avand ajutorul inculpatei Diaconescu Manuela Mirela, inspector scolar la disciplina matematica in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Braila, au solicitat si au primit, de la inculpatul Vasii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au impartit-o. Banii au fost ceruti si primiti astfel incat, la teza scrisa sustinuta la disciplina matematica, inculpatul Vasii Iulian, candidat la examen, sa obtina o nota mai mare decat cea pe care o merita si implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat.

Damian ValentinIn cursul urmaririi penale, inculpatul Vasii Iulian a incheiat cu procurorii D.N.A. un acord de recunoastere a vinovatiei care a fost inaintat instantei competente.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braila, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se arata in comunicatul DNA.

Comentarii

comentariu

About the Author

-