Published On: mar, Noi 25th, 2014

Procurorii au dat buzna peste FC Petrolul: Prejudiciu de 15 mil euro. Perchezitii si la Braila

Share This
Tags

fc petrolulProcurorii DIICOT au descins in acesta dimineata la sediul clubului Petrolul Ploiesti, unde exista suspiciuni ca s-a facut o evaziune fiscala de proportii ce ar fi condus la un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.

Perchezitiile au loc la 25 de adrese din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu dar si Braila, fiind vizati membrii unei grupari infractionale organizate formate din 19 persoane.

Potrivit DIICOT, administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti ar fi initiat, in anul 2012, gruparea infractionala organizata, la care au aderat si ceilalti membri. Gruparea ar fi fost constituita pentru a favoriza firmele administrate de acestia, care s-ar fi folosit de lanturi infractionale pentru a prelua si finanta SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.

diicot petrolulPerchezitiile au vizat si locuinta de la Paulesti a finantatorului FC Petrolul, Daniel Capra.

Patronul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, a ajuns la audieri la sediul DIICOT Ploiesti în dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani care ar vizeaza clubul de fotbal ploiestean. Aproximativ 30 de persoane, banuite ca au legatura cu gruparea infractionala care a produs un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, vor fi audiate marti la DIICOT Ploiesti. Fata de unele dintre acestea ar putea fi dispuse masura retinerii pentru 24 de ore.

Comunicat DIICOT

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, Bucuresti si  Constanta si a Serviciilor  de Combatere a Criminalitatii Organizate Buzau si Braila, au efectuat in data de 25 noiembrie un numar de 25 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu, Braila si a municipiului Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizând destructurarea unei grupari infractionale organizate formata din 19 persoane,  specializata  in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

Ancheta a fost declansata ca urmare a sesizarii primite de la Directia Generala Antifrauda.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca o parte din membrii gruparii, in calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiesti, au initiat in anul 2012 o grupare infractionala organizata la care au aderat si ceilalti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiesti. Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA  si diminuarii  bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, in scopul crearii unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii si livrari de marfuri, sumele astfel obtinute fiind insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este 15.400.000 euro.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploiesti vor fi aduse in vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse masuri legale in cauza.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informatii.

Actiunea a fost realizata cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie".

Comentarii

comentariu

About the Author

-