Published On: joi, Noi 20th, 2014

Primarul Simionescu despre alegeri la CJ, evitand legea: Sa ne gandim la eficienta, implica costuri! Sa facem o analiza efort-efect

Share This
Tags

simi

Primarul Aurel Simionescu pare sa nu vrea sa auda de alegeri anticipate pentru sefia Consiliului Judetean, desi legea spune clar ca, in termen de 90 de zile de la revocarea din functie a presedintelui CJ, prefectul trebuie sa solicite Guvernului organizarea de alegeri.

Simionescu a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca trebuie avuta in vedere "eficienta" alegerilor anticipate, motivand ca noul presedinte isi va exercita functia aproximativ 1 an si 6 luni, pana la alegerile locale din 2016.

"Aceste alegeri care se fac pentru un an de zile, un an si cateva luni, implica costuri la nivel judetean. Ganditi-va ca noi trebuie sa facem circa 300.000 de buletine de vot, plus ce inseamna cabine, toate elementele, plata celor din sectii. Eu am cerut sa mi se spuna cat au costat alegerile din 2012, insa acolo au fost buletine de vot si pentru primar si Consiliul Local. Trebuie sa ne gandim si la eficienta acestei actiuni pentru ca mai avem un an, un an si cateva luni", a explicat edilul, in prezent liderul PSD Braila.

Primarul a mai adaugat faptul ca, in opinia sa, trebuie facuta "o analiza efort-efect", in urma careia sa se stabileasca "daca nu cumva ar fi mai interesant sa ne asezam cu acest Consiliu intr-o forma linistita si sa mergem mai departe".

Reamintim faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat, marti, 18 noiembrie, verdictul final in dosarul "Sportul", unde seful suspendat al CJ Braila a fost acuzat de ANI ca si-a subcontractat contracte in valoare de 1,5 milioane de euro. Judecatorii Curtii Supreme au decis ca Bunea Stancu este vinovat de incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese, urmand ca prefectul sa emita hotararea de revocare din functie a acestuia dupa ce primeste certificatul de grefa, transmis de ANI.

Comentarii

comentariu

About the Author