Published On: mie, Noi 26th, 2014

Nea Vasile nici nu stii, cat de mic incepi sa fii! Reloaded.

Share This
Tags

Vasile Varga- cu gura cascataStiu ca Infobraila este ca un os de peste in gatul politicienilor: nici nu pot sa-l inghita si nici nu pot sa-l scuipe! De aici insa si pana la a arunca cu noroi in jurnalistii ziarului doar pentru ca nu fac parte din cooperativa pe care ai inventat-o inca de cand stateai ca un bulibasa pe o bancuta pe marginea terenului de fotbal este un drum lung, domnule Varga! Sau mai bine sa-ti zic nea Vasile, in ton cu politica pe care o promovezi si cu obrazul pe care vrei sa ti-l speli in masinile de spalat alimentate din belsug cu arginti.

Poate ca stai si te intrebi, nea Vasile, de ce aceste randuri iti sunt dedicate. M-ar mira sa nu ai tinere de minte, pentru ca altfel ce rost ar avea flacarile pe care le scoti pe nas cand proferezi prin sediul PNL amenintari de genul “o sa ma tina minte”? Prin urmare, pe asta am lamurit-o. Tii minte! Atunci daca este asa, ce reprezinta declaratia aceasta referitoare la intalnirea cu liderii PSD Braila: “Nu noi i-am chemat, nu le-am facut nicio invitatie, ei au spus ca vin acolo si intr-adevar, in cateva minute au sosit la café-bar domnul primar Simionescu, domnul senator Rotaru si domnul deputat Tudose. Acolo e un spatiu public, va dati seama ca nu puteam sa le interzicem noi sa vina… Si repet, era un local plin de oameni, in centrul orasului, deci  in niciun caz nu putem vorbi de o intalnire “de taina”, asa cum incearca unii sa lase sa se inteleaga.  Au venit cei de la PSD, sunt oameni cu care ne cunoastem de ani de zile si dincolo de adversitatile politice, nu se punea problema sa  nu ne vorbim; ne-am comportat civilizat, a fost o discutie normala si relaxata, ei au incercat un dialog despre situatia de la CJ, dar nu era nici locul si nici momentul. Noi le-am spus de la bun inceput ca nu avem ce sa discutam in lipsa domnului co-presedinte Nazare, fiindca asa este corect si ca daca este sa ne intalnim cu totii, trebuie sa o facem intr-un alt cadru. Eu, personal, le-am comunicat ca noi, PNL Braila, nu suntem dispusi  sa negociem nimic cu PSD, fiindca nu mai suntem aliati si nu dorim sa colaboram in niciun fel”. Iti spun eu nea Vasile: declaratia este o minciuna! Minti cum respiri sau esti pacaliciul unuia dintre copiii tai de suflet, Catalin Boboc. Eu nu cred ca esti asa pacalici, deci esti mincinos!

nechitaDeci asa, nea Vasile, intamplator?! Ei bine, sa stii ca tot intamplator noi stiam de intalnirea aceasta cu cel putin o zi inainte, sambata seara, motiv pentru care iti punem alaturat niste poze ca sa vezi ca Ovidiu Nechita, marioneta PNL de la Consiliul Judetean Braila, batea carciumile si florariile ca sa aveti cu ce sa negociati la intalnirea cu PSD. In imagini se vede ca dupa ce discuta cu consilierul judetean Marian Capatana, independent doar declarat, dar deja o eminenta cenusie in PNL, Nechita traverseaza printr-un loc nepermis strada pentru a se intalni intr-o florarie cu Cosmin Razmerita, consilier judetean de la UNPR, ca sa-i transmita un mesaj care sa ajunga doar la cineva anume din PSD. Tot intamplator, a doua zi, paparazzi de la Infobraila au vazut cum au ajuns toti componentii la locul faptei, asa cum ii place sa spuna fostului presedinte al CJ Braila, prietenul tau de nadejde Gheorghe Bunea Stancu. Nici vorba de intamplare, nea Vasile, ci de premeditare!

Cat despre faptul ca discutia a fost vaga, fara valoare si scurta, nu are rost sa comentam, pentru ca deputatul PSD Mihai Tudose a declarat chiar pentru Infobraila cum a fost: “"E o situatie de normalitate. A fost o intalnire legata de CJ. Am ajuns la concluzia ca trebuie gasita o solutie. Consiliul Judetean nu este nici a lui Ionel Avram de la PSD, nici a lui Ovidiu Nechita de la PNL, acolo se manifesta niste reprezentanti ai partidelor noastre.”

Auzi, nea Vasile?! Intalnirea a fost legata de CJ. N-ati discutat despre noi modele de costume sau dresuri ale amantelor, desi prin preajma puteai identifica cateva mai tinerele. Pe cine naiba incearca PNL sa prosteasca? Crezi ca pune cineva botul la declaratia pe care ai dat-o: “Am vazut acele comentarii si cred ca ar fi mai bine ca inainte sa te pronunti in legatura cu un lucru, sa te informezi, ca sa stii exact despre ce vorbesti.  Repet, nu a fost o intalnire “de taina” stabilita cu mai mult timp inainte; pur si simplu l-au sunat pe domnul Boboc si cand au aflat unde suntem, au venit si ei. In plus, nu a fost o discutie propriu-zisa, fiindca a durat 5-7 minute, cat le-am adus la cunostinta ca nu suntem dispusi la nicio negociere cu PSD, iar daca vom avea vreo discutie oficiala, strict pe subiectul blocajului din CJ, nu va avea loc intr-un restaurant si vor fi prezenti ambii co-presedinti. Asta a fost tot. Daca unii au interes sa faca din tantar-armasar si sa bage zazanie, nu este problema mea. Eu va spun exact cum a fost”.

In final, as vrea, nea Vasile, sa-ti spun niste lucruri in care si pe care nu le crezi, dar trag nadejde ca intr-o zi le vei intelege. Anii de criza afecteaza presa, dar redresarea acesteia prin aservire nu este o solutie. La fel cum nu este o solutie nici presa fara credinta in nimic! Dincolo de constrangerile de ordin financiar sau politic, libertatea de exprimare trebuie aparata, inclusiv prin protejarea si sustinerea celor care dezvaluie adevarul, oricat de dureros ar fi el! Asa ca, statul ca strutul cu capul intr-un loc numai cu gazete si gazetari care te pupa in fund nu te fereste nici pe departe de aia care iti infig ceva tot acolo! Nu te speria, nea Vasile, de penita vorbeam!

Catalin IORDACHE

Comentarii

comentariu

About the Author