Published On: mar, Noi 11th, 2014

Mii de studenti braileni pot veni la Braila sa voteze pe 16 noiembrie

Share This
Tags

stampila-votareMinisterul Educatiei Nationale (MEC) a anuntat, luni, ca propune suspendarea cursurilor din universitati in zilele de 14 si 17 noiembrie, astfel incat studentii sa poata merge sa voteze in localitatile in care au domiciliul. Astfel mii de studenti braileni care invata in alte orase vor putea veni acasa pentru a vota.

Astazi Guvernul a adoptat hotararea propusa de MInisterul Educatiei iar studentii vor avea zi libera vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie, astfel incat cei care doresc sa voteze in al doilea tur al alegerilor prezidentiale in localitatea de domiciliu sa nu fie opriti de cursurile universitare.

"Astazi, adoptam hotararea de guvern propusa de Ministerul Educatiei, un lucru care se mai folosea, de altfel, la cam toate alegerile, si generale, si locale. Ziua de luni pentru studenti este libera, cei care vor sa ramana in centrul universitar raman, dar cei care vor sa mearga acasa sa poata sa voteze. Si vineri, si luni, in asa fel incat, daca merg acasa, voteaza acasa, daca raman aici, in centrele universitare, sa ne organizam bine si sa nu fie niciun fel de coada sau aglomeratie", a declarat premierul Victor Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, in fata presei.

Zilele libere acordate universitatilor cu ocazia alegerilor au luat prin surprindere studentii, care nu au fost consultati si care, la alegerile parlamentare, s-au rugat de Ministerul Educatiei sa primeasca o zi libera, pentru ca nu puteau vota decat in localitatea de domiciliu, sustine ANOSR.

Comentarii

comentariu

About the Author

-