Published On: mar, Noi 25th, 2014

Liceul Teoretic “Panait Cerna” gazda proiectului “Astazi virtual, maine real!”

Share This
Tags

liceul cernaInspectoratul Scolar Judetean Braila a organizat vineri, 21 noiembrie 2014, Evenimentul de promovare a conceptului de firma de exercitiu Astazi virtual, maine real! in cadrul proiectului POSDRU „O cariera de succes prin practica, consiliere si orientare profesionala a tinerilor”, incepand cu ora 12,00 la sediul partenerului de proiect, Liceul Teoretic “Panait Cerna” Braila b-dul Dorobantilor nr. 311, Braila.

Domnul Inspector Scolar General Iulian Danielescu a precizat ca evenimentul are ca obiectiv general imbunatatirea perspectivelor de insertie pe piata muncii ale elevilor din invatamantul preuniversitar prin optimizarea serviciilor de consiliere si orientare profesionala, prin cresterea performantei stagiilor de practica si utilizarea metodelor inovative de tip „firme de exercitiu”.

Evenimentul face parte dintr-o campanie de promovare a conceptului de firma de exercitiu care se adreseaza in principal elevilor de la liceul partener din cadrul proiectului POSDRU „O cariera de succes prin practica, consiliere si orientare profesionala a tinerilor’’.

Domnul Andrei Puia, Coordonator Firme de exercitiu a precizat ca acest eveniment a avut loc in cadrul proiectului ca urmare a incheierii de parteneriate pentru transmiterea cunostintelor intr-o maniera interdisciplinara, orientata spre actiune si centrata asupra elevilor, inspirata din practica firmelor partenere:

-S.C. TRANSMARIAN SRL – Locul 1 in Top Afaceri Romania pentru domeniul activitati ale agentiilor turistice si a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare si asistenta turistica;

-S.C. ADA MOTORS SRL – Locul 1 in Top Afaceri Romania pentru domeniul dealer full service;

-S.C. CELLULAR ONE SRL – Locul 1 in Top Afaceri Romania pentru domeniul telecomunicatii

-S.C. FICZ-VIOLETA VICTORITA SRL.

Reprezentantii fiecarei firme partenere au promovat capacitatea de a lucra in echipa, gandirea interdisciplinara prin firma de exercitiu si au precizat ca fiecare firma de exercitiu trebuie sa aiba parteneri reali in economie.

Domnul Manager de Proiect Constantin Gherghinoiu a precizat ca avantajele pentru elevii participanti la proiect sunt variate : dobandirea de cunostinte si competente cheie precum si concursuri cu premii in bani pentru cele 4 firme de exercitiu realizate de elevi in cadrul proiectului.

Proiectul „O cariera de succes prin practica, consiliere si orientare profesionala a tinerilor’’ este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si este implementat de Inspectoratul Scolar Judetean Braila, in parteneriat cu Liceul Teoretic „Panait Cerna” Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-