Published On: lun, Noi 24th, 2014

Gabriela Perianu reprezinta Braila la EURO 2014. Nationala lui Tadici a inceput stagiul de pregatire

Share This
Tags

perianu nationalaGheorghe Tadici a strigat adunarea pentru nationala Romaniei de handbal feminin. Luni, 24 noiembrie, reprezentativa tarii noastre s-a adunat la Cluj acolo unde se va antrena pana vineri.

Vicecampioana Corona Brasov, da nu mai putin de sapte handbaliste la lot pentru Euro: Denisa Dedu, Camelia Hotea, Laura Chiper, Aurelia Bradeanu, Cristina Zamfir, Oana Bondar si Adriana Tacalie.

La prima reprezentativa a Romaniei a revenit si Ionica Munteanu, portarul celor de la SCM Craiova, convocarea venind in urma evolutiei bune din turul Ligii Nationale. Tot de la Craiova Tadici a convocat-o si pe Aneta Pirvut.

Campioana HCM Baia Mare da doar doua extreme si un portar, la lot fiind convocate Paula Ungureanu, Adriana Nechita si Ardean Elisei. De saptamana viitoare se va aratura lotului si centrul Luciana Marin.

Singura jucatoare care evolueaza in strainatate si a fost convocata de Tadici este Cristina Neagu.

Ca si U Alexandrion, HC Dunarea Braila da doar o jucatoare la nationala. Daca de la Cluj Tadici a convocat cel mai bun pivot din Romania, de la Dunarea Braila selectionerul a chemat-o la lot pe tanara Gabriela Perianu, aceasta fiind indispensabila nationalei conduse de acesta.

Lotul Romaniei s-a adunat luni la Cluj, urmand sa se antreneze in cea mai mare Sala Polivalenta din tara. Vineri, elevele lui Tadici vor pleca in Germania acolo unde vor disputa pe 29 si 30 noiembrie, meciuri amicale cu tara gazda. Dupa partidele din Germania, nationala se va intoarce la Cluj acolo unde va intra din nou la pregatire pana pe 5 decembrie, urmand ca apoi reprezentativa tarii noastre sa plece la Campionatul European 2014, care are loc in perioada 6-21 decembrie in Ungaria si Croatia.

Lotul Romaniei pentru Euro 2014

Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Denisa Dedu (Corona Brasov), Ionica Munteanu (SCM Craiova)

Extreme stinga: Valentina Elisei Ardean (HCM Baia Mare), Camelia Hotea (Corona Brasov)

Extreme dreapta: Adriana Nechita (HCM Baia Mare), Aneta Pirvut (SCM Craiova), Laura Chiper (Corona Brasov)

Pivoti: Florina Chintoan (U Alexandrion Cluj), Crina Pintea (HC Zalau), Georgiana Ciuciulete (HC Zalau) sau Raluca Agrigoroaie (HCM Roman)

Linia de 9 metri: Cristina Neagu (Buducnost), Aurelia Bradeanu, Cristina Zamfir, Oana Bondar, Adriana Tacalie (toate Corona Brasov), Gabriela Perianu (Dunarea Braila), Daniela Babeanu (HCM Roman)

Comentarii

comentariu

About the Author

-