Published On: sâm, Noi 29th, 2014

FOTO Sefa Judecatoriei Faurei, ridicata de DNA: Are 61 de ani si este judecator de 18 ani

Share This
Tags

judecatoarea budescuAurica Budescu (foto: in centru, sprijinita de scaun), presedintele Judecatoriei Faurei, retinuta de procurorii DNA Galati pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, are 61 de ani si este judecator din anul 1996.

Budescu, domiciliata in municipiul Buzau, a fost numita in functia de presedinte al Judecatoriei Faurei pe data de 1 iunie 2006. Fratele judecatoarei este avocat.

"Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la data de 4 noiembrie 2014, in calitate de presedinte al Judecatoriei Faurei, judetul Braila si, implicit, de judecator, avand repartizat spre solutionare un dosar, a pretins de la un martor denuntator o suma de bani, in legatura cu solutionarea favorabila a dosarului in care aceasta persoana avea calitatea de petent contestatar al unui proces-verbal de sanctionare contraventionala", se arata intr-un comunicat transmis de DNA si citat de Agerpres.

Pe 28 noiembrie 2014, dupa ce dosarul fusese intre timp solutionat prin inlocuirea sanctiunii amenzii contraventionale in cuantum de 20.000 de lei cu sanctiunea avertismentului, judecatoarea a primit de la martorul denuntator suma de 1.000 de euro, ocazie cu care a fost prinsa in flagrant, se mai precizeaza in comunicat.

Inculpata urmeaza sa fie prezentata in cursul zilei de sambata la Curtea de Apel Galati, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In instrumentarea dosarului, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Comentarii

comentariu

About the Author