Published On: sâm, Noi 22nd, 2014

FOTO: Cupa EHF Victorie la scor pentru brailence in fata campioanei din Portugalia. Alavarium – HC Dunarea 21-40 (13-20)

Share This
Tags

HC Dunarea Cupa EHF - Alavarium (4)Dunarea Braila a inceput sambata competitia europeana intalnind in sala Polivalenta Danubius campioana Portugaliei, Alavarium.

Cum ambele manse se disputa la Braila, prima partida a fost considerata ca fiind deplasare, urmand ca duminica sa aiba loc returul.

In fata a aproximativ 700 de spectatori, HC Dunarea a castigat la scor primul meci din Cupa EHF din acest sezon, cu toate ca inceputul partidei a fost unul echilibrat in care elevele Alexandrinei Soare si-au descoperit adversarul

Campioana Portugaliei a venit la Braila cu gandul la victorie insa handbalistele de la malul Dunarii au fost greu de invins, avand un meci aproape perfect.

Daca in primele minute elevele Alexandrinei Soare au ratat mult, in minutul 7 HC Dunarea reuseste 5 goluri consecutive si se distanteaza pe tabela, 3-8. Grabite in atac, brailencele nu reusesc sa marcheze la fiecare faza iar adversarele profita de lejeritatea din jocul Dunarii si in minutul 23 se apropie la trei goluri. Cu toate acestea finalul primei reprize a apartinut in totalitate echipei antrenate de Soare, care a marcat de 4 ori consecutiv si a intrat la pauza cu 7 goluri avans, 13-20 dupa 30 de minute de joc.

In partea a doua a meciului paradele Gabrielei Dobre dar si finalizarile pe contraatac si pe faza a doua au facut ca brailencele sa dicteze ritmul partidei, scorul permitand un adevarat spectacol in Polivalenta. Daca portughezele marcau din 5 in 5 minute, contraatacurile finalizate cu gol ale Alinei Czeczi ridicau sala in picioare. Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in minutul 58 cand aceeasi Alina Czeczi a marcat golul cu numarul 40 in timp ce adversarele aveau in dreptul lor doar 19 goluri.

Astfel HC Dunarea se impune fara probleme in fata campioanei din Portugalia. Publicul spectator este asteptat duminica, 23 noiembrie, de la orele 11.00 pentru a vedea returul cu Alavarium acesta fiind si ultimul meci oficial al Dunarii Braila in anul 2014.

Marcatoare: Czeczi 7, Gadichkina 4, Farcau 4, Moldovan 4, Brot 4, Boldyreva 4, Safta 4, Horjea 3, Perianu 2, Marchidanu 2, Gheorghe 1, Irimia 1.

Comentarii

comentariu

About the Author

-