Published On: mar, Noi 25th, 2014

Fostul candidat la sefia CJ, Sergiu Diacomatu, si-a dat in gat colegii la DNA pentru a lua mai putini ani de puscarie!

Share This
Tags

diacomatu111In cazul coruptiei de la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in care este implicata Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, pana in acest moment, denuntatori in dosar sunt Sergiu Diacomatu, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD), dra si fost candidat in 2012 la presedintia Consiliului Judetean Braila, si Stelian Gheorghe, afaceristul care a fost despagubit in 2011 pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, scrie EVZ.ro.

Gheorghe a primit 61 de milioane de euro, de trei ori mai mult decat valoarea reala a imobilului. Cel care a primit sute de milioane de lei ilegal este cercetat sub control judiciar si este acuzat de complicitate la abuz in serviciu. Diacomatu, alegand sa colaboreze cu procurorii, este acuzat de abuz in serviciu si este cercetat si el sub control judiciar.

EVZ.ro mai precizeaza ca denuntatorii au doua posibilitati de a colabora cu organele de ancheta in vederea primirii unei pedepse mai blande: inainte de inceperea urmaririi penale si dupa inceperea cercetarilor. in ambele cazuri, cel care alege sa colaboreze cu procurorii poate fi trimis in judecata cu o mentiune potrivit careia a fost de acord sa spuna tot ce stie despre fapta comisa. De cele mai multe ori, judecatorul tine cont de aceasta recomandare si cel vizat primeste o pedeapsa mai mica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-