Published On: mie, Noi 5th, 2014

Festivalul National de Folk “Chira Chiralina” – editia a IX-a, in weekend la Braila. Recital Pavel Stratan in ultima seara de concurs

Share This
Tags

afis chira chiralinaFestivalul National de Folk "Chira Chiralina", organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Braila si a Centrului de Creatie Braila va avea loc in perioada 8-9 noiembrie, la Casa Tinereului. Concursul are drept scop descoperirea si promovarea a noi talente interpretative si de creatie ale muzicii folk, de continuarea unei importante traditii a genului la Braila. Pe toate durata festivalului vor avea loc recitaluri de muzica folk, prin care tinerii concurenti vor putea veni in contact cu nume consacrate ale genului, intalniri cu producatori muzicali si un targ de muzica si carte, unde vor avea loc lansari de albume discografice.

15 concurenti vor participa la festivalul Chira Chiralina. Acestia trebuie sa prezinte in concurs doua piese, compozitii proprii iar clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu.

Marele premiu a Festivalului Nationala de Folk "Chira Chiralina" este de 5000 de lei. Concurentul care va castiga premiul I va fi recompensat cu suma de 2500 lei, locul II va primi 2000 de lei iar locul III 1500 de lei. De asemena va fi premiata si cea mai buna creatie, concurentul care va castiga acest titlu va fi premiat cu suma de 1000 de lei. Organizatorii mai premiaza si virtuozitatea instrumentala si vor inmana si premiul de popularitate ambele fiind recompensate cu suma de 1000 de lei fiecare. Toti concurentii participanti la Festival vor primi diplome de participare.

In prima seara de concurs va avea loc un recital sustinut de Daniel Iancu iar pe 9 noiembrie, dupa Gala Laureatilor marii castigatori din 2013, formatia Antic Braila va sustine un recital iar seara va fi incheiata de un concert sustinut de Pavel Stratan.

Comentarii

comentariu

About the Author

-