Published On: vin, Noi 28th, 2014

EXCLUSIV UNPR pune conditii PSD: Progresistii vor functia de vice CJ pentru Cosmin Razmerita

Share This
Tags

razmeritaNegocieri intense pentru pastrarea majoritatii PSD-UNPR din Consiliul Judetean, in conditia in care progresistii nu sunt multumiti de faptul ca la conducerea Consiliului se afla inca liberalul Ovidiu Nechita, desi PNL are doar 8 consilieri judeteni.

Desi grupul UNPR din CJ are 5 consilieri, dupa ce PP-DD-istii Bogdan Dumitriu, Ernest Mocanu si Emilian Dumitriu s-au inscris in partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea pe perioada Ordonantei 55, iar grupul PSD 11 consilieri, deci majoritatea, cel care are fraiele Consiliului este Ovidiu Nechita, singurul vice CJ ramas in functie, membru PNL.

Dupa demisia lui Florin Mija, vicepresedinte suspendat al CJ, UNPR-istii le-au cerut in mod expres colegilor din alianta sa grabeasca procedurile de demitere a lui Nechita si de numire a doi vicepresedinti, dintre care unul sa preia atributiile presedintelui CJ pana la organizarea alegerilor anticipate. 

UNPR a solicitat functia de vicepresedinte CJ, cea ramasa vacanta in urma demisiei lui Mija, iar, conform informatiilor obtinute de Infobraila, PSD si-a dat acordul. Consilierul judetean UNPR Cosmin Razmerita, presedintele Organizatiei de Tineret a filialei, urmeaza sa devina vicepresedinte al Consiliului, iar Ionel Avram (PSD) tot vicepresedinte, insa cu atributii de presedinte.

In carti pentru functie era si fostul PP-DD-ist Emilian Dumitriu, insa UNPR pare sa se fi decis pentru Razmerita.

In sedinta ordinara a CJ de joi, 27 noiembrie, Ovidiu Nechita a refuzat sa puna pe ordinea de zi proiectul de constatare a vacantarii functiei de vice CJ, dupa demisia lui Mija, si alegerea unui alt vicepresedinte, desi proiectul era initiat chiar de vicele liberal. Astfel, PSD-istii si UNPR-istii nu au reusit sa il numeasca pe Razmerita. 

De precizat este si faptul ca vicele Ovidiu Nechita nu mai detine atributiile de presedinte al CJ, Consiliul intrand din nou in blocaj dupa ce majoritatea formata in jurul PSD nu i-a mai acordat atributiile prin vot.

Comentarii

comentariu

About the Author