Published On: mar, Noi 18th, 2014

EXCLUSIV Stancu invins de ANI: Bunea Stancu isi pierde functia! Curtea Suprema a dat verdictul final

Share This
Tags

Stancu tribunal gl 1EXCLUSIV INFOBRAILA

UPDATE Gheorghe Bunea Stancu a pierdut procesul cu ANI. ICCJ a dat dreptate ANI: Vinovat de incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese. Seful suspendat al CJ isi va pierde functia

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa dea verdictul final in dosarul "Sportul", in care seful suspendat al CJ Braila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, este acuzat de ANI de savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

In urma cu doar cateva zeci de minute, avocatii lui Stancu au cerut instantei suspendarea dosarului "Sportul" pana la judecarea dosarului penal in care presedintele suspendat al CJ este acuzat de DNA Galati de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese. Dosarul penal a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea, insa nu a fost stabilit inca un termen de judecata.

Instanta a ramas in pronuntare.

DOSARUL "SPORTUL":

Seful suspendat al CJ Braila a fost acuzat ca si-a subcontractat contracte, prejudiciul atingand o valoare de 1,5 milioane de euro.

Stancu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese si a savarsit "infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie", se arata intr-un comunicat al ANI.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judetean Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean si SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informeaza Agentia Nationala de Integritate.

ANI mai sustine ca exista indicii temeinice referitoare la savarsirea de catre Stancu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a intocmirii, adoptarii si semnarii expunerilor de motive, a hotararilor Consiliului Judetean si a contractelor de asociere cu cele doua cluburi sportive, in baza carora CJ a suferit un potential prejudiciu in suma totala de 7.512.207 lei, respectiv preluarea in folosinta gratuita, pe o perioada de cinci ani, de catre Asociatia Handbal Club "Dunarea" Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author