Published On: mie, Noi 19th, 2014

EXCLUSIV Seful ANI pentru Infobraila: Prefectul anuleaza suspendarea, iar apoi il revoca pe Bunea Stancu, aceasta este procedura legala

Share This
Tags

Horia GeorgescuPresedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat pentru Infobraila ca Agentia va trimite prefectului Vasilica Vilcu certificatul de grefa eliberat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmand ca dupa aceea trimisul Guvernului in judetul Braila sa il revoce din functie pe Gheorghe Bunea Stancu.

"ANI o sa scoata certificatul de grefa, il va trimite Institutiei Prefectului, iar apoi prefectul va trebui sa anuleze hotararea prin care domnul Bunea Stancu a fost suspendat din functie si sa emita hotararea de revocare din functie", ne-a precizat Horia Georgescu.

Marti, Curtea Suprema a dat verdictul final in dosarul "Sportul", Stancu vs. ANI: Gheorghe Bunea Stancu este vinovat de incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese. Infobraila este primul ziar care a facut public verdictul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

DOSARUL "SPORTUL":

Seful suspendat al CJ Braila a fost acuzat ca si-a subcontractat contracte, prejudiciul atingand o valoare de 1,5 milioane de euro.

Stancu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese si a savarsit "infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie", se arata intr-un comunicat al ANI.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judetean Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean si SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informeaza Agentia Nationala de Integritate.

ANI mai sustine ca exista indicii temeinice referitoare la savarsirea de catre Stancu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a intocmirii, adoptarii si semnarii expunerilor de motive, a hotararilor Consiliului Judetean si a contractelor de asociere cu cele doua cluburi sportive, in baza carora CJ a suferit un potential prejudiciu in suma totala de 7.512.207 lei, respectiv preluarea in folosinta gratuita, pe o perioada de cinci ani, de catre Asociatia Handbal Club "Dunarea" Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author