Published On: mie, Noi 26th, 2014

Calea Calarasilor si Sos. Buzaului – un dezastru. Vine zapada si principalele artere din oras sunt santiere! Tu ce parere ai?

Share This
Tags

drum-lucru

In urma cu aproximativ doua saptamani, Primaria a demarat lucrarile de reabilitare a principalelor artere de circulatie din Braila, astfel cele mai importante intrari in oras fiind practic blocate.

Atat pe Soseaua Buzaului cat si pe Calea Calarasilor se deruleaza concomitent lucrari de modernizare, traficul devenind un adevarat cosmar pentru soferii braileni. 

Pe Calea Calarasilor lucrarile se desfasoara pe tronsonul Bariera Calarasilor - Soseaua de Centura, aici urmand sa fie realizate si trei sensuri giratorii: in dreptul Liceului "Edmond Nicolau", la intersectia Calarasilor cu supermarket-ul Kaufland si la intersectia cu Soseaua de Centura.

Lucrarile de pe Calea Calarasilor se ridica la 5.267 milioane de lei fara TVA, investitia fiind acoperita in proportie de 75% cu bani de la bugetul de stat si doar 25% cu bani de la bugetul local. Investitia pentru Soseaua Buzaului este de 4.388 milioane de lei, aceasta fiind acoperita intr-un procentaj identic ca si la Calea Calarasilor.

In momentul de fata traficul este ingreunat pe ambele artere, fiind o aventura sa circuli pe Calarasi sau Buzaului, dar mai ales sa eviti gropile care numai un drum lin nu iti ofera. Soferii sunt foarte nemultumiti, neintelegand de ce soselele au fost transformate in santiere in pragul iernii.

"I-a apucat acum, in toiul iernii, sa faca strazile. Au fost zile in care a plouat mult si gropile fiind acoperite de apa nu stiam pe unde sa mergem. Ne rupem masinile daca o sa continue asa. Zapada ne mai trebuie acum si o sa avem un trafic infernal. Ne lasam masinile in mijlocul strazii", ne-a declarat Valentin Strane, de 36 de ani, un sofer brailean care locuieste in zona Gospodina.

Cei mai ingroziti de situatie sunt soferii de pe mijloacele de transport in comun, care fac traseele care cuprind cele doua artere. Marea majoritate spun ca disconfortul creat pasagerilor le aduce de multe ori injuraturi. 

"Mai tipa lumea la noi, unii te si injura. Ni se spune sa mergem mai incet ca ii zdruncinam, dar avem si noi un grafic pe care trebuie sa il urmam. Am ajuns sa stam la semafoare si de 3 ori pentru ca traficul e ingreunat si fiecare sofer are grija de masina lui sa nu intre in gaurile facute pe sosea. Asta este! Noi suntem nemultumiti, dar e bine macar ca se face ceva. Nu am inteles de ce lucrarile au inceput acum in mijlocul iernii. Daca vine zapada nu or sa mai poata sa faca nimic si tot noi soferii avem de suferit", ne-a mai povestit Sorin Ganea, de 45 de ani, sofer pe maxi-taxi.

Reabilitarea consta, in principal, in refacerea covorului asfaltic, inlocuirea bordurilor si ridicarea la cota a canalizarilor si gurilor de scurgere, pe o lungime de 2,9 km pentru Calea Calarasilor si cam tot la fel pentru Soseaua Buzaului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-