Published On: mar, Noi 18th, 2014

Bunea Stancu fata-n fata cu judecatorii Curtii Supreme: VERDICTUL in dosarul “Sportul”

Share This
Tags

Stancu TribunalPresedintele suspendat al CJ Braila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, are doua termene de judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cele doua dosare in care se judeca cu Agentia Nationala de Integritate.

Judecatorii Curtii Supreme trebuie sa dea verdictul in dosarul "Sportul", cauza ramanand in pronuntare pentru data de 18 noiembrie. O solutie, insa care nu este definitiva, trebuie data si in dosarul "Concivia".

DOSARUL "SPORTUL":

Seful suspendat al CJ Braila a fost acuzat ca si-a subcontractat contracte, prejudiciul atingand o valoare de 1,5 milioane de euro.

Stancu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese si a savarsit "infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie", se arata intr-un comunicat al ANI.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judetean Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean si SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informeaza Agentia Nationala de Integritate.

ANI mai sustine ca exista indicii temeinice referitoare la savarsirea de catre Stancu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a intocmirii, adoptarii si semnarii expunerilor de motive, a hotararilor Consiliului Judetean si a contractelor de asociere cu cele doua cluburi sportive, in baza carora CJ a suferit un potential prejudiciu in suma totala de 7.512.207 lei, respectiv preluarea in folosinta gratuita, pe o perioada de cinci ani, de catre Asociatia Handbal Club "Dunarea" Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-