Published On: lun, Noi 3rd, 2014

BRAILA: PSD triumfator, scor mai bun decat in epoca Stancu! PNL si PDL la pamant, sub scorul de la europarlamentare

Share This
Tags

Brailenii au decis: judetul Braila ramane un fief PSD. Victor Ponta a obtinut un scor de 51%, in timp ce Klaus Iohannis a fost votat doar de 21% dintre brailenii care s-au prezentat la urne.

Rezultatele estimative publicate de INFOBRAILA la doar o ora de la inchiderea urnelor s-au dovedit a fi mai mult decat elocvente, diferentele intre cifrele Infobraila si cele date de numaratoare paralela a partidelor fiind apropiate.

(INFOBRAILA, duminica, ora 22.45: Ponta, 49%; Iohannis, 20%; Tariceanu, 10-12%)

Victoria categorica a PSD Braila este intarita de faptul ca scorul obtinut este mult mai mare decat cel obtinut in mai 2014, la alegerile europarlamentare, cand social-democratii erau condusi de Gheorghe Bunea Stancu.

Europarlamentare mai 2014

PSD-UNPR-PC: 42,28%

Alianta Crestin Liberala a iesit zdrobita din alegeri. PNL si PDL au reusit sa ii convinga doar pe 21% dintre alegatori sa voteze cu Iohannis. Dreapta s-a dovedit a fi incapabila sa obtina macar procentele adunate ale liberalilor si democrat-liberalilor de la europarlamentare.

Europarlamentare mai 2014

PDL+PNL: 23,46%

Scorul lui Tariceanu, candidatul care s-a clasat pe locul III, cu aproximativ 7%, dovedeste faptul ca, in ciuda unei campanii aproape inexistente, reusita fostului premier s-a datorat, in mare masura, unei importante fractiuni din PNL Braila care a jucat la doua capete.

Surpriza acestor alegeri este tribunul Corneliu Vadim Tudor. Presedintele PRM a fost votat de 5,5% dintre cei peste 155.000 de braileni care si-au exercitat dreptul constitutional, desi Organizatia Judeteana PRM pur si simplu nu exista.

Elena Udrea: 5,3%

Dan Diaconescu: 5%

Monica Macovei: 3,5%

Comentarii

comentariu

About the Author