Published On: sâm, Noi 29th, 2014

BATAIE DE JOC Seful CJ, PNL-istul Nechita, cere prin sms consilierilor sa ii delege atributii pentru a putea dezapezi judetul

Share This
Tags

Nechita sedintaSituatie fara precedent la Consiliul Judetean. In timp ce in judet ninge, institutia este blocata din cauza razboiului dintre vicepresedintele Ovidiu Nechita (PNL) si partidele care detin majoritatea in Consiliu (PSD-UNPR).

Desi partidul din care provine nu detine nici macar o treime din consilierii judeteni, astfel incat sa poata convoca o sedinta, vicepresedintele Nechita nu renunta la functie, asteptand ca majoritatea PSD-UNPR sa ii delege atributii pentru a putea scoate judetul din nameti, atunci cand se va ajunge in aceasta situatie.

In sedinta ordinara a CJ din data de 27 noiembrie, consilierii judeteni PSD-UNPR nu i-au mai prelungit atributiile de presedinte interimar vicelui Nechita din cauza neintelegerilor de ordin politic, astfel Consiliul a ramas fara carmuitor.

In seara zilei de 28 noiembrie, prefectul Vasilica Vilcu i-a transmis vicepresedintelui Nechita ca trebuie sa faca toate demersurile necesare pentru a convoca o sedinta a Consiliului, in care sa fie desemnat un presedinte interimar al institutiei. Numai ca, conform legislatiei, vicele CJ, PNL-istul Ovidiu Nechita, nu poate convoca o sedinta, ci doar o treime din consilierii judeteni, iar PNL, partidul din care provine Nechita, nu are o treime din Consiliu.

Astfel, la o zi dupa ce a fost atentionat de prefect cu privire la gravitatea situatiei, sambata seara, dupa ora 20.00, vicepresedintele Nechita l-a pus pe ofiterul de serviciu de la Consiliul Judetean sa ii sune pe consilieri si sa ii invite duminica dimineata, la ora 10.00, la "o discutie" la sediul institutiei.

Mai multi consilieri judeteni ne-au confirmat informatia, adaugand faptul ca atunci cand l-au intrebat pe ofiterul de serviciu din ce motiv se cere aceasta discutie, acesta le-a raspuns ca vicepresedintele Nechita doreste sa aiba loc o sedinta in care sa i se dea atributiile de presedinte interimar pentru a degaja zapada de pe drumurile judetene. Totodata, unii consilieri ne-au spus ca nu au fost invitati la aceasta "discutie".

Alesii au primit si un sms din partea vicepresedintelui CJ:

"In urma adresei nr. 16452 din 28.11.2014 emisa de Prefectura Braila catre CJ Braila, va invit duminica, 30.11.2014, ora 10.00, la sediul CJ, camera 404, pentru a purta discutii cu privire la fenomenele meteorologice prognozate si delegarea atributiilor pentru degajarea zapezii pe drumurile judetene. Cu stima, Ovidiu Nechita, vicepresedinte CJ"

O parte din consilieri sunt plecati din localitate, insa mai mult de 50% dintre acestia vor fi prezenti la discutia ceruta de vicele Nechita, conform informatiilor obtinute de Infobraila.

Cum castigatorul licitatiei pentru dezapezire va fi desemnat la sfarsitul lunii ianuarie 2015, din cauza ca procedurile au fost intarziate de blocajul de la CJ care treneaza de aproape 3 luni de zile, judetul Braila a ramas la mila ninsorilor si a partidelor. Singura solutie, in cazul in care drumurile vor fi blocate, este incredintarea directa a contractelor de dezapezire, insa aceste demers nu poate fi facut decat de un presedinte interimar al CJ, nu de catre un vicepresedinte.

Vicepresedintele Nechita nu a putut fi contactat pentru a putea exprima un punct de vedere cu privire la aceasta situatie, insa senatorul Catalin Boboc, co-presedintele PNL, ne-a declarat ca "tinand cont de situatia meteo, trebuie gasita orice fel de solutie numai ca judetul Braila sa nu fie blocat in cazul in care ninsorile vor fi abundente."

Reamintim faptul ca in iarna trecuta, Braila a fost in centrul unui scandal national dupa ce judetul a fost blocat sub nameti, in timp ce seful CJ de la acea data, Gheorghe Bunea Stancu, era plecat din tara, iar prefectul ramasese inzapezit intr-o localitate la 30 de km de municipiu.

Comentarii

comentariu

About the Author