Published On: lun, Noi 3rd, 2014

ANALIZA: PSD fara Stancu, votat de mai multi braileni decat in 2012, cand Stancu a fost ales sef la CJ, sustinut atunci si de PNL

Share This
Tags

stancu cu ochelari de soarePe data de 10 iunie 2012, Gheorghe Bunea Stancu, seful PSD Braila, era ales presedinte al Consiliului Judetean petru a doua oara. Atunci, 74.911 braileni l-au votat pe Stancu, in timp ce principalul sau contracandidat a obtinut 72.880 de voturi.

Candidatura lui Stancu la Consiliul Judetean a fost sustinuta si de PNL, ceea ce inseamna, fara putinta de tagada, ca, fara liberali, actualul presedinte suspendat al CJ ar fi obtinut putin peste 60.000 de voturi. Contributia PNL la sacul electoral al lui Stancu a venit din partea celor 10 primari, cei care au salvat si la europarlamentare partidul de la rusinea unui scor cu o singura cifra.

La aproximativ 3 luni de cand Bunea Stancu a fost saltat din propria locuinta de procurorii DNA Galati, ca apoi sa fie arestat la domiciliu, suspendat din functie si in cele din urma eliberat sub control judiciar, PSD Braila a reusit sa obtina pentru Victor Ponta, in turul I al alegerilor prezidentiale, 51% din voturile brailenilor care s-au prezentat la urne.

154.382 de braileni si-au exercitat dreptul constitutional, inregistrandu-se o prezenta la vot de 50,91%. Astfel, peste 75.000 de braileni au ales sa voteze cu Ponta, candidatul PSD, in turul I, mult mai multi decat in 2012, cand Stancu, sprijinit de PNL, a castigat sefia Consiliului Judetean.

30.000 de cetateni cu drept de vot au pus stampila pe candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author