Published On: mie, Noi 26th, 2014

70 de mii de braileni au nevoie de vaccin antigripal. Pana acum au ajuns doar 4.425 de doze

Share This
Tags

VACCINAREPeste 70.000 de braileni prezinta risc crescut de contactare a gripei si au nevoie de vaccinul antigripal. Pana in acest moment, in Braila au ajuns doar 4.425 de doze de vaccin dintre care 35 au fost pentru directia medicala a MAI iar 4400 pentru categoriile de risc.

"A fost catagrafiat numarul persoanelor care necesita vaccinarea antigripala. Catagrafia persoanelor peste 65 de ani a inclus 60.202 persoane, iar cea a rezidentilor din institutii de ocrotire sociala si a bolnavilor cronici varstnici, dar sub 65 de ani, a mai inclus 8.447 persoane", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica, dr. Andreea Gavrilescu, pentru site-ul i-medic.ro.

Situatia a fost completata de medicii de familie si transmisa Ministerului Sanatatii, care urmeaza sa aloce judetului Braila vaccinurile antigripale ce se vor efectua gratuit persoanelor din grupele de risc.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Braila, a prezentat in cadrul sedintei Colegiului Prefectural situatia in care se afla in momentul de fata acoperirea vaccinala pentru braileni, acesta precizand faptul ca doar 4435 de doze au ajuns la Braila, alte 12.400 urmand sa fie repartizate.

Gabriel Ciochina"Acoperirea vaccinala este intr-o proportie mai mare la nivelul mediului rural. Per total daca este sa ne luam dupa estimarile si anchetele realizate, in mediul urban acoperirea vaccinala mai buna. Achizitia s-a facut la nivelul Ministerului Sanatatii o prima transa de 4.435 de doze a venit si a fost distribuita medicilor de familie. In momentul de fata, astazi, masina este la Unifarm ca sa preia a doua transa de 12.400 de doze de vaccin gripal. Sunt facute catagrafiile, se face disctributia catre medicii de familie, catre medicii vaccinatori", a precizat directorul DSP Braila, Gabriel Ciochina.

In ceea ce priveste vaccinul pentru nou nascuti acesta a declarat faptul ca in momentul de fata la Braila inca sunt doze de vaccin, multi dintre parinti refuzand vaccinarea.

"Toate solicitarile sunt facute la nivelul Ministerului Sanatatii, ceea ce pot sa spun e ca de la Directiilor de Sanatate Publica imediat cum primim repartitiile mergem si le distribuim la unitatile sanitare. Din cate stiu la nivelul Maternitatii Braila inca exista doze de vaccin si urmeaza sa mai vina. Sunt si situatii, nu chiar putine, in care parintii refuza vaccinarea".

In sezonul trecut, la Braila au fost administrate 20.399 doze de vaccin gripal sezonier, dintre care 10.077 au fost administrate la persoanele peste 65 de ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-