Published On: mar, Oct 7th, 2014

Ziua Campionilor – Legenda boxului brailean Costica Dafinoiu celebrat la Biblioteca Judeteana

Share This
Tags

Afis Costica DafinoiuDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila in parteneriat cu Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila si Academia Olimpica Romana – filiala Braila vor oferi publicului brailean un nou eveniment din ciclul de manifestari „Ziua Campionilor” (II) care va fi dedicata medaliatului olimpic cu bronz la Montreal 1976, boxerul Costica Dafinoiu.

Intalnirea campionului cu brailenii si, in special, cu tinerii iubitori de sport va avea loc vineri, 10 octombrie 2014, de la ora 14.00, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila, in sala „Fanus Neagu” (etajul III). Intrarea este libera.

Participantii vor descoperi dintr-o perspectiva noua cariera sportiva a boxerului brailean dar vor avea si ocazia de a urmari proiectii cu imagini inedite, unele necunoscute pentru mass-media si publicul brailean.

„Ziua Campionilor” este o initiativa care doreste sa atraga atentia asupra sportului de performanta, sa motiveze si sa faca mai bine cunoscute publicului brailean (in special celui tanar) valorile autentice si traditiile sportive din Braila.

Antrenor de mai bine de 30 de ani, Costica Dafinoiu este legenda boxului brailean si romanesc. Acesta boxeaza de la 16 ani si pregateste, la randul sau, viitori campioni, la CSM Braila.

Cu bronzul obtinut la Montreal, Costica Dafinoiu a intrat in istoria boxului românesc. Sportivul de la „semigrea" medaliat olimpic in 1976 este maestru al sportului. Acum antreneaza in Braila cu regretul ca ai sai concitadini nu mai sunt atrasi de sport ca altadata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-