Published On: vin, Oct 10th, 2014

Teatrul de papusi “Carabus” s-a mutat la Scoala nr. 6. Vineri incepe o noua stagiune

Share This
Tags

cei trei purcelusi- teatrul de papusiTeatrul de papusi "Carabus" are de astazi o noua casa. Teatrul de papusi "Carabus" din Braila s-a infiintat la 1 iunie 1951 si se adreseaza copiilor. In centrul atentiei teatrului a stat si sta in permanenta relatia teatru-public. In jurul lui graviteaza o buna parte din activitatea culturala desfasurata de copiii municipiului Braila. Teatrul pentru copii reprezinta prima treapta in sistemul institutiilor de spectacole avand drept scop ca, alaturi de scoala si familie, sa contribuie la educatia culturala a celor mici.

In luna iulie, intr-o sedinta a Consiliului Judetean, Marian Capatana unul dintre consilieriiu CJ a ridicat problema cu care actorii de la Teatrul Carabusi se confrunta si anume faptul ca acestia au fost evacuati din vechea cladire a teatrului.

Cladirea de pe strada Polona, unde si-a desfasurat activitatea, pana in acest an, Teatrul Carabus, a fost retrocedata proprietarului, actorii fiind mutati, cu ajutorul primariei Braila la scoala "Sadu Aldea".

"S-au terminat amenajarile pentru teatrul de papusi, am reamenajat cladirea de la fosta gradinita si arata acum ca si cladire. O sa vedem cat vor sta aici copii, noi am cerut si estimarile pentru cladirea veche, sa se faca o expertiza, o evaluare pe care noi sa o discutam si sa vedem daca e asa. Pe vorbe, ca vrea cineva o suma de bani nu se poate discuta in zona publica. Presupunand ca maine luam acea cladire mai devreme de doi ani acea cladire nu poate fi functionala. Scena este in sala de festivitati, este facuta ramane in scoala. Teatrul de papusi are nevoie de o altfel de scena in care sa manevreze, dar si de un pupitru sonor bun. Sala are o capacitate de 200 de locuri, mai mare decat aveau inainte. Conditiile din sala cu certitudine sunt mai bune, cele administrative sunt si ele mai bune. Din punctul meu de vedere parcarea, coboraraea copiilor e cu totul alta, autobuzele intra in curtea scolii, le-am facut si intrare separata", a declarat primarul Simionescu.

Vineri, 10 octombrie incepe o noua stagiune la Teatrul de Papusi "Carabus", astazi avand loc spectacolul "Cei trei purcelusi".

Comentarii

comentariu

About the Author

-