Published On: joi, Oct 2nd, 2014

STENOGRAME Stancu conducea Concivia de la CJ: “Firmele sunt controlate de noi, nu de altii care prind avioane. Lucrurile le discutati in fata mea, ca sa n-avem probleme!”

Share This
Tags

Stancu TribunalPresedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, arestat la domiciliu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Galati. Stancu este acuzat de abuz in serviciu, abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese.

Mai precis, pe data de 17 decembrie 2009, DNA Galati a fost sesizata cu privire la impicarea lui Stancu, in calitatea sa de sef al Consiliului Judetean, in comiterea unor fapte asimilate celor de coruptie, avand concursul mai multor functionari din institutia pe care o conducea. 

Caracatita administrativa din CJ, dirijata de liderul PSD Braila, a organizat si a derulat, in mod defectuos, proceduri de achizitie publica, in perioada 2009-2010,  cu scopul ca firma SC Concivia SA, controlata de Stancu prin intermediul unei alte societati comerciale (n.r. Bursagrirom), sa detina monopolul lucrarilor scoase la licitatie.

Conform procurorilor DNA Galati, "SC CONCIVIA SA Braila, SC BURSAGRIROM SA Braila si persoana fizica Gheorghe Bunea Stancu sunt persoane afiliate".  Cu toate acestea, Bunea Stancu, in calitate de sef al CJ, a incheiat 6 contracte de prestari servicii/executie lucrari cu SC Concivia SA, ocupandu-se in acelasi timp de administrarea acestei societati, in  mod direct, chiar daca in acte, intermediar figura Soare Vasile, inclupat si el in dosar.

STENOGRAME

23 decembrie 2011

(I) Bunea Stancu: Buna dimineata!

Gheorghita Sorici (fost director general al SC Istru SA, firma detinuta de Stancu): Traiti, dom' presedinte!

Bunea Stancu: Deci, am discutat ieri … ordinele alea de zi care le aveti voi astazi si la Concivia, si la tine. Vezi de treaba ta, ca am dat indicatii foarte clare ca … nu se intampla absolut nimic din punct de vedere al conducerii executive a societatii! O sa fie cateva chestii, o sa despartim activitatea de alta … Deci, le-am dat asa, o linie, ca sa… ca sa fie cat de cat si corecta fata de actionari si sa va creeze si voua posibilitatea sa va organizati mai bine. Se va schimba in Consiliul de Administratie, in locul lui Cristi Nicolae, care produce foarte multe … discutii, ca sa nu spun altceva … va intra baiatul meu, va intra Razvan, ca sa nu intre altcineva sa avem dureri de cap. In rest, nu se schimba absolut nimic. Iar eu pe Cristi … o sa-i explic eu ca … e mai bine si pentru el, si pentru mine, asa ca nu vreau sa am discutii interminabile pe tema asta. Ca nu-mi face bine nici mie, nici lui. Ca si el are un stil din asta care confunda lucrurile de multe ori. Dar mi se pare normal baiatul sa inceapa sa preia ce este al familiei. Este o chestie corecta din toate punctele de vedere. Ti-am spus, ca sa stii. In rest, surprize nu sunt. N-ai alte surprize.

Gheorghita Sorici: Da, dom' presedinte! (…)

Bunea Stancu: Altceva nu, nu sunt alte probleme, ca sa nu-ti faci … Nu-i o problema din punctul asta de vedere. Deci, nu se pune problema schimbarii conducerii si asa mai departe, da?

Gheorghita Sorici: Da. Bun, multumesc! (…)

Bunea Stancu: Tu iei act de ele si dup-aia o sa le mai discutam, nu … Deci, firmele sunt controlate de noi, nu de altii care prind avioane. Lasa-l pe Petrica! Când bea un whisky, prinde … El are si putina dreptate. Dar lucrurile sa le discutati in fata mea, ca sa n-avem probleme! Hai!

Gheorghita Sorici: Bine! Traiti!

………………..

30 decembrie 2011

(II) Bunea Stancu: Deci, ai contractul ala de mandat a lui nen-tu Soare care expira. In cat dracu' expira? Durata contractului e pe patru ani si expira la unu … intai 2012. 2008, 2009, 2010, 2011. Deci, acest contract de mandat poate fi prelungit in conditiile in care are aprobarea lui A.G.A (n.r. Adunarea Generala a Actionarilor). Ca nu pot sa..

Iulian Costin (fost consilier local PNL si partener de afaceri al lui Stancu): Si ce, e o problema asta?

Bunea Stancu: Pai nu, ma, nu e o problema, dar eu ti-am spus cum stam!

Iulian Costin: Aha, aha!

Bunea Stancu: Avand in vedere ca la intai nu mai este, vedeti in procesul ala verbal ce-i de facut acolo si prelungiti!

Iulian Costin: Da, da. Da, ma, da, da, da, normal! Da' n-a spus, da' trebuia sa vedem, ca ala … A, lasa, lasa ca ne ocupam si o rezolvam! (…)

Bunea Stancu: Prelungesti pe un an si dup-aia mai vorbim! Da?

Iulian Costin: Da. Bine, bine!

Comentarii

comentariu

About the Author