Published On: mie, Oct 1st, 2014

Spectacolul „Vaniusa cel viteaz” regizat de regretatul Bujor Macrin, duminica la TMF

Share This
Tags

VaniusaSambata, 4 octombrie de la ora 18.00,  la Casa Tineretului brailenii sunt invitati sa vizioneze ultima premiera a Teatrului Maria Filotti, spectacolul LA GRANDE MAGIA de Eduardo de Filippo, regia Radu Nichifor o stranie, impresionanta si tulburatoare poveste, in care se imbina perfect comicul savuros napolitan, grotescul, drama si chiar melodrama, genuri dramatice binecunoscute si consacrate. O montare ampla, cu o distributie numeroasa si remarcabila, cu decoruri si costume savuroase.

Din distributie fac parte: Valentin Terente, Lucian Panzaru, Narcisa Novac, Elena Andron, Radu Horghidan, Dan Moldoveanu, Iulia Vasilescu, Adrian Stefan, Costica Burlacu, Marius Exarhu, Monica Ivascu, Alexandru Marin, Emilia Mocanu, Wanessa Radu, Catalina Nedelea, Flori Popa, Corina Bors, Radu Nichifor si Ionel Spalatu.  Scenografia apartine Vioarei Bara, consilier pentru momentele de magie este Andrei Teasca iar fotografiile din spectacol apartin lui Radu Arama.

Duminica, 5 octombrie  de la 11.30, la Sala Studio a teatrului sunt asteptati copiii, parintii si bunicii la o fascinanta poveste, o adaptare dupa un basm rusesc regizata de regretatul actor al Teatrului Maria Filotti, Bujor Macrin. Povestea lui „Vaniusa cel viteaz", o poveste despre trei surori, doua artagoase, lacome si fatarnice si una harnica, blanda si inimoasa. Si daca surorile mai mari ii cer tatalui ca la intoarcerea din calatoria pe care o va face sa le aduca daruri scumpe, rochii si margaritare, Taniusa, modesta si visatoare, isi va dori doar o floare fermecata, purtatoare de lumina si bucurie. Dar floarea purpurie nu e usor de gasit si aventurile calatoriei in cautarea ei, vor implica personajele basmului in numeroase intamplari, prin codri plini de primejdii, bantuiti de aratari infricosatoare. Si totusi, dragostea si devotamentul curajoasei Taniusa vor depasi obstacolele ivite in cale si vor dezlega vrajile, dovada ca binele invinge intotdeauna! Din distributie fac parte: Dan Moldoveanu, Emilia Mocanu, Flori Popa, Catalina Nedelea, Elena Andron, Ana Zubcu, Costica Burlacu, Valentin Terente. Scenografia apartine lui Gheorghe Mosorescu,  iar muzica este compusa de Cornel Cristei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-