Published On: joi, Oct 16th, 2014

Simionescu despre demisia lui Danielescu: L-am intrebat de ce a trebuit sa aflu din presa? A luat o mustrare buna de la Minister

Share This
Tags

simionescuPrimarul Aurel Simionescu a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a discutat cu inspectorul scolar general demisionar Iulian Danielescu, sunandu-l dupa ce a aflat din presa ca acesta a luat decizia de a renunta la sefia Inspectoratului Scolar.

"Am discutat ieri (n.r. miercuri) cu dumnealui, era la Ministerul Educatiei. L-am intrebat de ce a trebuit sa aflu de la presa ca si-a dat el demisia, daca tot si-a dat-o. A zis ca este la Minister cu demsia de onoare. (…) Inteleg ca nu i-a fost acceptata demisia la momentul respectiv, dar n-am purtat o discutie mai lunga cu dumnealui. Mesajul primit de la Minister este acesta: "Te duci faci treaba, pui ordine acolo. Nu esti in stare, ai plecat!". (..) S-a dus la Minister si acolo dupa ce a luat o mustrare buna a fost trimis la treaba", a precizat edilul.

Desi situatia privind demisia lui Danielescu este incerta, Aurel Simionescu a marturisit ca trebuie gasita o solutie prin care sa fie asigurata conducerea institutiei, in contextul in care si-au mai prezentat demisiile inspectorul scolar general adjunct Marius Damian si inspectorul de limba si literatura romana Adrian Simion, in timp ce inspectorul de matematica, Diaconescu Manuela Mirela, se afla in arest la domiciliu, fiind acuzata de DNA Galati ca alaturi de alti doi profesori a fraudat examenul de Bacalaureat din sesiunea de toamna 2014.

"O sa discut maine cu dumnealui, indiferent ca revine sau nu revine el are obligatia de a ramane in post si in perioada asta vom vedea cine sunt persoanele care vin cu titlu interimar, pentru ca trebuie sa se dea concurs. Vom lua in discutie formatul general pentru ca ei in momentul de fata nu au inspector de romana, de matematica, nu au adjunctul si generalul e in situatia in care e. Eu cred ca trebuie sa luam in discutie echipa, inclusiv inspectorul scolar general, chiar daca acest inspector se numeste Danielescu sau nu. Acum, probabil, va fi o retinere din partea unora sa ocupe astfel de functii", a concluzionat primarul Simionescu.

Miercuri, 15 octombrie, seful ISJ Braila, Iulian Danielescu, a declarat pentru Infobraila ca si-a depus demisia de onoare la cabinetului ministrului Remus Pricopie, precizand ca motivul este strict legat de perchezitiile procurorilor DNA din data de 8 octombrie de la sediul ISJ, dar si de la doua licee din municipiu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author