Published On: mie, Oct 15th, 2014

Seful ISJ Braila, Iulian Danielescu, si-a dat demisia de onoare: “Nu sunt vinovat!”

Share This
Tags

Iulian Danielescu -inspector scolar (8) netIn urma cu doar cateva ore, seful Inspectoratului Scolar Judetean Braila, profesorul Iulian Danielescu, si-a depus demisia de onoare la cabinetul Ministrului Educatiei, Remus Pricopie. In demisie, Danielescu a precizat ca motivul este strict legat de perchezitiile procurorilor DNA din data de 8 octombrie, considerand ca aceasta situatie afecteaza grav imaginea invatamantului brailean.

Inspectorul scolar general a declarat pentru Infobraila ca desi si-a dat demisia din functie nu se considera vinovat pentru cauzele care au dus la declansarea anchetei DNA.

"Nu au existat deloc presiuni politice, este decizia mea si nu am discutat-o cu nimeni. Nu sunt vinovat, insa regret situatia. Ancheta DNA a afectat grav imaginea invatamantului brailean. Eu am informat, inainte de Bacalaureat, toate comisiile despre faptul ca trebuie sa respecte legea, insa unii au ales sa o incalce", ne-a precizat Danielescu.

Seful ISJ Braila va ramane in functie pana cand demisia depusa la cabinetul ministrului Pricopie va fi aprobata. Reamintim faptul ca si inspectorul scolar general adjunct Marius Damian si-a prezentat demisia de onoare pe data de 10 octombrie, dupa ce fratele acestuia, Valentin Damian, profesor la Liceul de Arte, a fost retinut de procurori pentru 24 de ore in dosarul care priveste frauda de la BAC-ul din toamna.

Mita la BAC. Inspectoarea Diaconescu si profesorii Damian si Haret, retinuti de DNA. Haret si Damian predau la Colegiul “Ana Aslan” si la Liceul de Arte

Comentarii

comentariu

About the Author