Published On: joi, Oct 30th, 2014

Premiera nationala la TMF. “Indoiala” text premiat cu Pullitzer se joaca sambata si duminica pe scena din Braila

Share This
Tags

afis mic IndoialaTeatrul Maria Filotti Braila pune in scena sambata 1 noiembrie si duminica 2 noiembrie, la Sala Studio premiera nationala a piesei INDOIALA de John Patrick Shenley, un text premiat cu Pullitzer, in  2005, pentru Dramaturgie si cu o distributie de exceptie: Emilian Oprea, Liliana Ghita, Corina Moise si Ramona Ginga, in regia  lui Eugen Gyemant si scenografia Cristinei Milea.

Eugen Gyemant este un tanar regizor clujean in varsta de 28 de ani si face parte din generatia celor care fac astazi teatrul de maine. Publicul brailean a  a apreciat si aplaudat  spectacolele realizate de Eugen Gyemant, "Julius Caesar" de William Shakespeare , precum si doua reprezentatii  prezentate in cadrul proiectului T.M.F. Independent - Bullets over Lipscani dupa Woody Allen, la Biblioteca Judeteana Panait Istrati  in cadrul Zilelor Brailei, si "Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare" spectacol prezentat la showroom-ul Toyota, la momentul aniversar- 10 ani Toyota .

Acest proiect face parte din programul managerial “Impreuna invingem criza” si propune spre dezbatere una dintre cele mai actuale si necesare probleme ale timpului nostru, si anume cum se plaseaza individul in relatia sa cu credinta si cu provocarile perioadei tehnologice .

„O poveste spusa, traita  de actori si speram, asumata de catre spectatori cu "ufletul la gura", patru recitaluri actoricesti dirijate cu siguranta si maiestrie de regizorul Eugen Gyemant”- Lucian Sabados. 

 „Indoiala” este o poveste simpla, spusa in cuvinte putine, despre fragilitatea reala a convingerilor noastre si despre puterea de care avem nevoie pentru a putea trai intr-o lume in care nu stim cu adevarat care este binele si raul.

"Cu cat luptam mai inversunat pentru lucrurile in care credem, cu atat mai tare riscam sa le sacrificam. Cautam confirmari, dar nu gasim decat tacere. Putem suporta cu adevarat o lume in care nu stim daca ceea ce facem este bine? Putem tolera o lume in care raul este evident? Raspunsul se ascunde in cuvintele piesei: „Indoiala poate fi o legatura la fel de puternica si de eliberatoare ca certitudinea. Cand esti pierdut, nu esti singur" – Eugen Gyemant.

Comentarii

comentariu

About the Author

-