Published On: mar, Oct 28th, 2014

Perchezitii domiciliare in comuna Stancuta. Sute de kg de orez si zeci de unelte de pescuit ilegale, confiscate de politistii braileni

Share This
Tags

perchezitii pescuit ilegalLuni, 27 octombrie, politisti de la Politia orasului Insuratei si Sectia 5 de Politie Rurala Viziru au efectuat patru perchezitii domiciliare, in comuna Stancuta, la persoane banuite ca ar detine bunuri sau produse provenite din furturi ori unelte de pescuit ilegale.

Politistii au depistat la locuinta lui G.Ionel in varsta de 36 de ani, cantitatea de jumatate de tona de kg de orez nedecorticat, in valoare de 800 de lei, cantitate care ar fi fost sustrasa de la o societate de profil din comuna, in luna octombrie si doua plase monofilament si un prostovol.

In cauza s-a luat masura ridicarii cantitatii de 530 kg de orez si predarii catre societatea pagubita, iar sculele de pescuit au fost ridicate in vederea confiscarii.

Celui depistat i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunilor de furt, detinere si folosire la pescuit a setcilor si prostovoalelor de catre persoane neautorizate si detinere si folosire la pescuit a plaselor de tip monofilament.

De asemenea, la locuinta lui F.Alexandru in varsta de 40 de ani, politistii au gasit o plasa de tip monofilament, care a fost ridicata in vederea confiscarii, acesta fiind autorizat pentru detinere de setci si prostovoale.

Politistii i-au intocmit dosar penal pentru detinere si folosire la pescuit a plaselor de tip monofilament.

De la locuinta lui I.Ionel in varsta de 37 de ani, din aceeasi localitate, politistii au ridicat in vederea confiscarii trei setci din fir de ata, intrucât acesta nu era autorizat pe linie de piscicultura si acvacultura. Si acestuia i s-a intocmit dosar penal pentru detinere si folosire la pescuit a setcilor si prostovoalelor in mod neautorizat.

La a patra locuinta, apartinând lui S.Valerica de 52 de ani, politistii au gasit si ridicat doua plase monofilament, cinci setci din fir de ata si trei setci din fir de nailon.

Sculele de pescuit au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de detinere si folosire la pescuit a setcilor si prostovoalelor de catre persoane neautorizate si detinere si folosire la pescuit a plaselor de tip monofilament, conform prevederilor O.U.G. 23/2008, privind pescuitul si acvacultura.

Comentarii

comentariu

About the Author

-