Published On: vin, Oct 10th, 2014

Ninge peste Avram (PSD). Nechita (PNL): Daca vor fi nameti, judetul nu va avea probleme / Avram: Nu s-a organizat licitatia

Share This
Tags

Avram CJRazboi pe zapada ce va sa vina. Vicepresedintele CJ, social-democratul Ionel Avram, fost director economic al SC Concivia SA, a declarat ca, in cazul in care va ninge pana pe 10 ianuarie 2015, judetul va fi ingropat sub nameti, nefiind organizata licitatia pentru asigurarea serviciului de dezapezire a drumurilor judetene.

De ce 10 ianuarie?

Avram sustine ca procedurile organizarii unei astfel de licitatii au fost demarate, insa vor dura pana la inceputul primei luni a anului 2015, aruncand subtil vina pentru aceasta situatie in ograda sefului interimar al Consiliului Judetean, liberalul Ovidiu Nechita.

"In sfarsit s-a initiat procedura de achzitie publica pentru deszapezire, in sensul in care caietul de sarcini a fost transmis autoritatii de reglementare si autorizare a achizitiilor publice pentru a da ok-ul, si in mod normal vom avea acest serviciu achizitionat, dupa ce se parcurg toate etapele procedurii, in jurul datei de 10 ianuarie. Stiu ca documentele au stat la domnul Nechita, care a lipsit vreo 3 zile si cand a venit a dat drumul la hartii. Vom avea probleme daca ninge pana in ianuarie", a spus Avram.

Nechita (PNL): Putea semna domnul Avram cat a fost seful CJ. Nu vor fi probleme cu nametii

Nechita CJ 1De cealalta parte, PNL-istul Ovidiu Nechita, vicepresedintele cu atributii de presedinte al CJ Braila, marturiseste ca la sfarsitul lunii iulie a fost intocmit primul referat pentru achizitionarea serviciilor de dezapezire, care trebuia semnat de vicele Florin Mija, insa acesta nu a mai apucat sa duca la capat procedura, fiind arestat la domiciliu si suspendat din functie. 

Un alt referat a fost semnat chiar de Ionel Avram, actualul vice al CJ, in scurta perioada in care a fost sef interimar al CJ, insa documentul a devenit nul dupa ce prefectul Vasilica Vilcu a contestat in instanta legalitatea sedintei in care a fost ales Avram la presedintia interimara a Consiliului, si astfel social-democratul si-a pierdut functia.

"In data de 29 septembrie la mine pe birou a ajuns acest referat, insa fara sa treaca pe la comisia tehnica si pe la comisia juridica. Eu nu puteam sa il semnez fara ca directorul tehnic si cel juridic sa vada actele si sa le aprobe. Acum dezapezirea asteapta validarea pe SEAP (n.r. Sistemul Electronicde Achizitii Publice), insa daca va ninge nu vor fi niciun fel de probleme", a precizat Nechita.

Reamintim faptul ca in dosarul in care presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de abuz in serviciu si conflict de interese, este vizata si licitatia din anul 2009 pentru dezapezirea unor drumuri judetene. Atunci, firma Concivia, unde Ionel Avram a fost director economic, a castigat licitatia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-