Published On: mie, Oct 29th, 2014

Nebunia continua la CJ. Consilieri judeteni, derbedei cu acte : “Nu fi bulangiu! / Las-o-n pusca mea!

Share This
Tags

Consiliul judetean (2)Ceea ce trebuia sa fie o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, in care urma sa fie dezbatut Proiectul de hotarare privind rectificarea Bugetului propriu al judetului Braila, s-a transformat intr-un spectacol grotesc, presarat cu injurii, amenintari si aluzii de tot felul. Timp de aproape o ora, alesii locali s-au certat ca la usa cortului, strigand din toti bojocii, insa fara rezultat, sedinta nemaifiind deschisa.

Vicepresedintele CJ, liberalul Ovidiu Nechita, cel care a preluat atributiile de sef al institutiei dupa suspendarea din functie a lui Gheorghe Bunea Stancu, le-a spus consilierilor judeteni ca nu poate deschide sedinta din cauza faptului ca secretarul judetului, Nicu Filote, a refuzat sa contrasemneze hotararea CJ din data de 27 octombrie, cand majoritatea formata in jurul PSD i-a dat, prin vot, atributiile presedintelui Consiliului. 

Nechita, aflat la prezidiu, a precizat ca nu stie daca poate indeplini atributiile presedintelui CJ pentru ca secretarul judetului nu a contrasemnat hotararea CJ, iar prefectul inca nu si-a dat avizul de legalitate. Secretarul Filote, in apararea sa, a recunoscut ca nu a contrasemnat hotararea, insa a mentionat ca aceasta isi produce efectele din momentul adoptarii sale in Consiliu, iar daca Nechita nu isi indeplineste "cu rea-credinta" atributiile poate fi sanctionat de reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Consiliul judetean (1)Consilierul judetean independent Silviu Radu, ex-PDL, a parasit sala dupa ce a aflat ca la "mapa consilierului" nu se afla materialele referitoare la proiectele de pe ordinea de zi.

Din acel moment, circul s-a declansat si parea a nu putea fi oprit, la asa-zisa sedinta participand si o parte din primarii comunelor brailene. In cele din urma, consilierii judeteni din majoritatea PSD-UNPR-PC au decis ca sedinta pe care chiar acestia au convocat-o sa nu mai fie deschisa, convocand o alta pentru data de 3 noiembrie.

DIALOG INTRE CONSILIERII JUDETENI: 

Nicu Nita (PSD): Noi, in permanenta, v-am rugat sa tineti sedinta ordinara, extraordinara. Dumneavoastra nu ati vrut sa tineti sedinta ca sa deblocam banii pentru acesti domni primari. De ce i-ati adus pe domnii primari? Sa spuneti ca noi, PSD-ul suntem de vina. Nu suntem noi de vina. Cum conduceti sedinta?

Ovidiu Nechita (PNL): Este parerea dumneavoastra. O sa o conduc, dar nu cu elemente ca dumneavoastra.

Nicu Nita: Element esti dumneata, elementule negativ. Nu cu elemente. Suntem colegi aici.

……………….

Ovidiu Nechita (PNL): Propuneti ca d-vstra, cei care ati convocat sedinta, sa o retrageti, sa o convocati alta data?

Ionel Avram (PSD): Sa amanam pentru data de 3 noiembrie. Poate vreti sa o faceti dumneavoastra!

Ovidiu Nechita (PNL): Nu, nu eu. 

Vasile Cortez (PNL): Domnu' presedinte Adrian Paunescu. Cand figurantii se urca pe scena!

………………..

Vasile Cortez (PNL): Pe 16 noiembrie anul trecut s-a votat ce trebuia sa votam astazi.

Ionel Avram (PSD): Bai, bai, dati cu mana asa (n.r. in cap), ca-i sec, ma!

Ovidiu Nechita (PNL): Haideti, va rog!

……………………

Ovidiu Nechita (PNL): Daca un grup de consilieri spune maine "Sa ţopăie Nechita pe culoare, pe acolo!", dam o hotarare. Eu va trebui sa ma supun si va trebui sa duc la indeplinire. Vreti dumneavoastra sa ţopăi de maine? Hotaraste majoritatea ca eu sa ţopăi, ce facem?

Secretarul judetului Nicu Filote: Nu ţopăiţi. Nu aveti niciun motiv sa ţopăiţi!

…………………….

Consilier judetean (n.r. nu ne putem da seama cine a facut afirmatia!): Nu fi bulangiu!

Nicu Nita (PSD): Incepe cu injurii. Nu vedeti ca ne injura?!

………………….. 

Din sala s-au mai auzit apelative ca "golan", "vagabonzi" sau "slugi". Mai mult decat atat, in timp ce vicepresedintele Nechita vorbea plenului Consiliului, un consilier judetean a strigat: "Las-o-n pusca mea!"

Comentarii

comentariu

About the Author