Published On: mie, Oct 8th, 2014

Mita la BAC. Inspectoarea Diaconescu si profesorii Damian si Haret, retinuti de DNA. Haret si Damian predau la Colegiul “Ana Aslan” si la Liceul de Arte

Share This
Tags

diaconescu manuelaDiaconescu Manuela Mirela (foto stanga), inspector scolar de matematica in cadrul ISJ Braila si profesor titular al Colegiului National "Ana Aslan", dar si profesorii Haret Daniela (foto dreapta) si Damian Valentin Florin (foto stanga jos) au fost retinuti pentru 24 de ore, miercuri seara, de catre procurorii DNA.

Conform procurorilor, la data de 28 august 2014, Haret si Damian, profesori corectori la examenul de Bacalaureat sesiunea august-septembrie, avand ajutorul inspectoarei Diaconescu, au solicitat si au primit de la candidatul Vasii Iulian, in varsta de 29 de ani, fost elev al Colegiului Tehnic "Panait Istrati", suma de 2.500 lei, impartita ulterior de cele doua cadre didactice.

Banii au fost ceruti si primti pentru ca Vasii sa obtina la examen, la teza scrisa sustinuta la matematica, o nota mai mare decat cea pe care o merita si implicit, o medie de promovare a Bacalaureatului. In anul 2013, braileanul care a dat spaga a obtinut 1,5 la matematica, la Bac.

Haret Daniela, in varsta de 51 de ani, este profesor de matematica la Colegiul National "Ana Aslan", iar Damian Florentin preda aceeasi materie la Liceul de Arte "Hariclea Darclee", fiind fratele inspectorului scolar general adjunct al ISJ Braila, Marius Damian.Haret Daniela

Damian ValentinCei trei profesori vor fi prezentati, joi, 9 octombrie, Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva.

Miercuri, la primele ore ale diminetii, procurorii DNA Galati au efectuat perchezitii la sediul Inspectoratului Scolar General, dar si la doua unitati de invatamant, respectiv Colegiul Tehnic "Panait Istrati" si Liceul Teoretic "Nicolae Iorga".

De la cele doua licee, anchetatorii au ridicat mai multe teze de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014, dar si cataloage. In jurul orei 12.00, inspectorul scolar general Iulian Danielescu si inspectorul scolar de limba si literatura romana Adrian Simion au fost condusi pentru audieri la sediul DNA Galati. Cei doi nu au fost retinuti.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-