Published On: vin, Oct 10th, 2014

Minor inselat de un detinut, prin metoda “accidentul”. Copilul a dat complicelui detinutului 12.000 de lei, 400 euro si mai multe bijuterii

Share This
Tags

telefonMiercuri, 8 octombrie, in urma investigatiilor efectuate de politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Braila, a fost depistat principalul suspect in cazul unei inselaciuni prin metoda „accidentul”, un barbat de 37 de ani, din Braila.

Din ancheta a rezultat faptul ca, in ziua de 5 octombrie, un barbat care se afla incarcerat in penitenciar, si care urmeaza a fi identificat, a apelat pe un numar de telefonie fixa, un minor de 12 ani pe care l-a convins ca este tatal lui si a fost implicat intr-un accident rutier, si l-a determinat sa inmaneze unui alt barbat 12.000 de lei, 400 de euro si bijuterii.

Activitatile investigative in cauza au inceput la data de 5 octombrie, cand tatal minorului a reclamat inselaciunea, valoarea totala a prejudiciului fiind de 22.000 de lei.

Politistii au stabilit ca minorul s-a deplasat pe o strada din municipiu si a inmanat banii si bijuteriile in rucsacul cu care venise de la scoala, in care avea si cartile si caietele, unui barbat necunoscut, trimis de presupusul tata.

In ziua de 8 octombrie, in urma cercetarilor efectuate de politisti, a fost identificat braileanul A. Marian in varsta de 37 de ani, care a preluat de la minor rucsacul cu bani si bijuterii.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat de politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale, in proportie de 70%, rucsacul cu rechizitele minorului fiind gasit aruncat intr-un canal pentru irigatii, din zona satului Baldovinesti, comuna Vadeni, judetul Braila.

Suspectul a fost retinut pe ordonanta si incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, iar in ziua de 9 octombrie, a fost prezentat instantei de judecata, care a emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la inselaciune.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale in cauza.

Comentarii

comentariu

About the Author

-