Published On: vin, Oct 10th, 2014

Minor inselat de un detinut, prin metoda “accidentul”. Copilul a dat complicelui detinutului 12.000 de lei, 400 euro si mai multe bijuterii

Share This
Tags

telefonMiercuri, 8 octombrie, in urma investigatiilor efectuate de politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Braila, a fost depistat principalul suspect in cazul unei inselaciuni prin metoda „accidentul”, un barbat de 37 de ani, din Braila.

Din ancheta a rezultat faptul ca, in ziua de 5 octombrie, un barbat care se afla incarcerat in penitenciar, si care urmeaza a fi identificat, a apelat pe un numar de telefonie fixa, un minor de 12 ani pe care l-a convins ca este tatal lui si a fost implicat intr-un accident rutier, si l-a determinat sa inmaneze unui alt barbat 12.000 de lei, 400 de euro si bijuterii.

Activitatile investigative in cauza au inceput la data de 5 octombrie, cand tatal minorului a reclamat inselaciunea, valoarea totala a prejudiciului fiind de 22.000 de lei.

Politistii au stabilit ca minorul s-a deplasat pe o strada din municipiu si a inmanat banii si bijuteriile in rucsacul cu care venise de la scoala, in care avea si cartile si caietele, unui barbat necunoscut, trimis de presupusul tata.

In ziua de 8 octombrie, in urma cercetarilor efectuate de politisti, a fost identificat braileanul A. Marian in varsta de 37 de ani, care a preluat de la minor rucsacul cu bani si bijuterii.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat de politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale, in proportie de 70%, rucsacul cu rechizitele minorului fiind gasit aruncat intr-un canal pentru irigatii, din zona satului Baldovinesti, comuna Vadeni, judetul Braila.

Suspectul a fost retinut pe ordonanta si incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, iar in ziua de 9 octombrie, a fost prezentat instantei de judecata, care a emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la inselaciune.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale in cauza.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-