Published On: mie, Oct 22nd, 2014

Magia si teatrul impreuna intr-un spectacol unic. Bagheta magica, sambata la TMF

Share This
Tags

BAGHETA MAGICA final (2)Teatrul Maria Filotti Braila prezinta  sambata 25 octombrie , de la ora 12.00 , la Casa Tineretului  spectacolul de magie BAGHETA MAGICA, realizat de actorul magician Andrei Teasca, fondatorul  Teatrului de Magie din Romania. O premiera nationala care  se adreseaza in egala masura  atat publicului tanar cat si celui adult, cu distributia asigurata de actorii Adrian Stefan, Narcisa Novac si  Corina Bors .

 “Magia si teatrul impreuna intr-un spectacol unic care incita cu un amestec de jocuri eterne. Prin puterea visului si a magiei, facem cunostinta cu personaje minunate, balaurul fioros, printesa cea frumoasa, iepurasul Bocanila, intr-o atmosfera incarcata de mister. Un fir de legatura trece prin tesatura delicata a imaginatiei prin vocea linistita a magicianului ce acapareaza publicul sub vraja spectacolului. Momentele de magie starnesc imaginatia celor mici si celor mari, aparitii, disparitii, esarfe colorate, bile, iluzii. Acesta este darul magiei pentru oameni.” Andrei Teasca, regizor.

Duminica 26 octombrie,  de la ora 18.00 , la Casa Tineretului va invitam sa vizionati spectacolul  GAIȚELE de Al. Kiritescu , regia Radu Nichifor. Gaitele,  premiera stagiunii 2010-2011,  este un spectacol apreciat de public si  a  fost prezent in Festivalul de teatru  Euroart,  Iasi  in   2012,  precum si la Festivalul National de Comedie de la Galati   in  2013, unde actrita Ramona Ganga a primit premiul EX AEQUO pentru cea mai buna actrita in rol secundar .

Cu o distributie de exceptie: Monica Zugravu Ivascu, Flori  Popa, Catalina Nedelea, Ramona Ganga Terente, Elena Andron, Dan Moldoveanu , Zane Jarcu, Marcel Turcoianu , Valentin Terente, Corina Bors , Camelia Dilbea spectacolul se adreseaza in egala masura atat tinerei generatii, dar si publicului matur, avizat si dornic de comedie.  Regizorul Radu Nichifor  merge dincolo de umorul replicilor si situatiilor, iar  textul aduce  pe scena, la vedere, o lume autentica, deloc prafuita si „foarte actuala”. Scenografia si costumele sunt realizate de Vioara Bara , iar muzica apartine lui Cornel Cristei.

Gaitele este o satira sociala, dupa cum o numeste Kiritescu, „in care m-am straduit, cu adevar si manie, sa demasc lumea putreda ce mi se dezvaluise in toata hada ei goliciune”. Este  considerata cea mai buna comedie romaneasca, care sta cu cinste alaturi de toate comediile lui Caragiale. Publicului brailean  i se promite un spectacol care va starni hohote de ras si le va aduce buna-dispozitie, prin insasi simplitatea jocului actoricesc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-