Published On: mie, Oct 8th, 2014

Galateanca de 90 de ani, inselata prin metoda “accidentul”. Banii au ajuns la Braila

Share This
Tags

bani 1Metoda "accidentul" face din nou victime. Unui galatean i s-a cerut suma de 3200 de euro insa acesta a fost anuntat politia inainte de a inmana banii necunoscutului.

Sambata, 4 octombrie, in jurul orei 11.00, politistii Sectiei 4 Galati au fost sesizati prin dispeceratul SNUAU 112, de catre un barbat cu privire la faptul ca la usa apartamentului sau se afla un individ suspect.

La  fata locului a fost dirijat un echipaj  de siguranta publica care l-a identificat pe cel in cauza si l-a condus la sediul politiei. Fiind audiat, barbatul de 47 ani le-a declarat politistilor ca a fost contactat telefonic de o persoana neidentificata care  i-a cerut sa se deplaseze la o adresa de pe raza municipiului Galati si sa ridice suma de 3200 euro, de la o persoana al carei fiu ar fi provocat un accident rutier.

Prin extinderea cercetarilor, politistii au stabilit ca acelasi barbat este banuit de faptul ca in ziua de 03 octombrie 2014 a mers la domiciliul unei femei de 90 ani, din Galati, de unde a ridicat suma de 4.600 lei, pe motiv ca nepotul acesteia a fost implicat intr-un accident rutier. Ulterior, banii i-a dat unei persoane necunoscute din municipiul Braila. Barbatul este banuit ca  mai comis alte doua fapte similare la inceputul lunii octombrie cand a luat de la doua parti vatamate 2500 lei respective 15.000 lei, bani pe care i-a dat aceluiasi barbat din Braila.

Galateanul este cercetat acum de politisti sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si tentativa la inselaciune.

Daca la inceput, autorii se multumeau cu obtinerea unor coduri de reincarcare a telefoanelor mobile si ulterior cu sume mici de bani expediate de persoanele vatamate prin sistemele Western Union, Money Gram sau mandate postale on-line, in prezent acestia folosesc diversi termeni juridici, notiuni din codul penal, isi atribuie diferite calitati, iti disimuleaza vocea,  avand sprijinul unor persoane din exterior care merg la

domiciliile victimelor de unde ridica sume de bani, care variaza intre 5.000 lei si ajung chiar la 53.000 lei.

In unele cazuri victimele au fost determinate sa dea chiar si bijuterii din aur.

Pentru a evita sa deveniti victima unei astfel de inselaciuni, este bine sa analizati cu atentie informatiile primite si sa va puneti cateva intrebari elementare referitoare la veridicitatea lor. Este adevarat ca, din diferite motive (traume fizice sau emotionale), vocea „rudei” care suna pentru a solicita sprijin va poate parea schimbata, insa nu ezitati sa cereti amanunte referitoare la situatia prezentata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-