Published On: joi, Oct 9th, 2014

EXCLUSIV Prima reactie a sefului ISJ dupa scandalul “Mita la Bac”: Imi pare rau ca imaginea invatamantului brailean a fost tavalita din cauza unor profesori!

Share This
Tags

iulian danielescuEXCLUSIV INFOBRAILA

Inspectorul scolar general Iulian Danilescu, audiat de procurorii DNA Galati, in cursul zilei de miercuri, in dosarul "Mita la Bac", a declarat pentru Infobraila ca regreta faptul "imaginea invatamantului brailean a fost tavalita din cauza unor profesori".

"Eu am fost doar martor, am spus procurorilor tot ce stiam. In rest, nu vreau sa fac alte comentarii. Ii cunosteam pe cei 3 profesori implicati, niciodata nu am crezut ca pot recurge la astfel de gesturi", ne-a mai spus Danielescu.

In legatura cu posibila demisie de onoare a inspectorului scolar general adjunct Marius Damian, a carui frate este acuzat ca a primit bani pentru a-i da o nota mai mare unui elev la teza de matematica a examenului de Bacalaureat, Daniliescu a mnetionat ca decizia ii apartine adjunctului sau si ca va lua act daca ii va fi transmisa o astfel de decizie.

Diaconescu Manuela Mirela (foto stanga), inspector scolar de matematica in cadrul ISJ Braila si profesor titular al Colegiului National "Ana Aslan", dar si profesorii Haret Daniela (foto dreapta) si Damian Valentin Florin (foto stanga jos) au fost retinuti pentru 24 de ore, miercuri seara, de catre procurorii DNA.

Conform procurorilor, la data de 28 august 2014, Haret si Damian, profesori corectori la examenul de Bacalaureat sesiunea august-septembrie, avand ajutorul inspectoarei Diaconescu, au solicitat si au primit de la candidatul Vasii Iulian, in varsta de 29 de ani, fost elev al Colegiului Tehnic "Panait Istrati", suma de 2.500 lei, impartita ulterior de cele doua cadre didactice.

Banii au fost ceruti si primti pentru ca Vasii sa obtina la examen, la teza scrisa sustinuta la matematica, o nota mai mare decat cea pe care o merita si implicit, o medie de promovare a Bacalaureatului. In anul 2013, braileanul care a dat spaga a obtinut 1,5 la matematica, la Bac.

Haret Daniela, in varsta de 51 de ani, este profesor de matematica la Colegiul National "Ana Aslan", iar Damian Florentin preda aceeasi materie la Liceul de Arte "Hariclea Darclee", fiind fratele inspectorului scolar general adjunct al ISJ Braila, Marius Damian.

Cei trei profesori vor fi prezentati, joi, 9 octombrie, Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva.

Miercuri, la primele ore ale diminetii, procurorii DNA Galati au efectuat perchezitii la sediul Inspectoratului Scolar General, dar si la doua unitati de invatamant, respectiv Colegiul Tehnic "Panait Istrati" si Liceul Teoretic "Nicolae Iorga".

Comentarii

comentariu

About the Author