Published On: lun, Oct 20th, 2014

EXCLUSIV De ce e liber Bunea Stancu? Instanta: “S-a bucurat de incredere publica si este o persoana integrata social”

Share This
Tags

EXCLUSIV INFOBRAILA

Stancu Tribunal GalatiPe data de 9 octombrie, Curtea de Apel Galati a decis eliberarea sub control judiciar a presedintelui suspendat al CJ Braila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, care se afla pana la acea data in arest la domiciliu.

Judecatorul i-a interzis lui Stancu sa isi exercite functia de presedinte al Consiliului Judetean, sa se deplaseze la sediul institutiei, dar si sa participe la adunari publice.

Instanta a decis ca, desi "este adevarat ca faptele de savarsirea carora este acuzat Gheorghe Bunea Stancu sunt de o gravitate ridicata", judecarea acestuia in stare de libertate nu va afecta buna desfasurare a procesului penal, mai ales ca "urmarirea penala a fost finalizata", iar "conduita procesuala a inculpatilor a fost una corecta".

Mai mult decat atat, judecatorul a tinut seama in decizia pe care a luat-o de "increderea publica de care s-a bucurat" liderul PSD Braila, "de lipsa antecedentelor penale" si de faptul ca este "o persoana integrata social".

"Mai mult, prin instituirea unora dintre obligatiile prevazute de lege in cazul controlului judiciar, conduita procesuala a inculpatilor va putea fi tinuta in mod eficient sub observatie, prin limitarea libertatii de miscare pe teritoriul judetului Braila, garantandu-se astfel prezenta acestora la procedurile judiciare", a mai argumentat judecatorul de la Curtea de Apel Galati.

Totodata, judecatorul a mai considerat necesara impiedicarea participarii lui Stancu la activitati cu caracter public, "situatie in care s-ar putea transmite un semnal negativ in randul opiniei publice".

Comentarii

comentariu

About the Author