Published On: mie, Oct 29th, 2014

Elev galatean decapitat la Braila! Mai multi copii rapiti din orasul vecin de catre traficanti de organe ucraineni. Politia dezminte zvonurile si calmeaza populatia

Share This
Tags

O informatie aparuta pe retelele de socializare, in urma cu aproximativ o saptamana, s-a raspandit cu rapiditate si a creat panica in randul locuitorilor orasului Galati: Un elev din orasul vecin a fost gasit decapitat la Braila! Viata Libera vorbeste despre o panica generala creata de zvonuri lansate in mediul virtual privind rapirea de copii din Galati.

rapire-copil"Mi-a spus cineva ca o mamica i-a povestit ca un individ a incercat sa ii ia copilul de langa ea in parcul Viva"! "Am auzit despre un copil care era in supermarket cu parintii si cineva l-a luat, l-a dus in baie, l-a tuns si l-a schimbat de haine si l-a scos prin spate!"/ "Cineva si-a pierdut copilul si l-a gasit dupa cateva zile, fara un rinichi!", sunt doar cateva dintre zvonurile lansate in spatiu public si care au semanat teroare printre galateni.

Si parintii elevilor unei scoli generale din Galati au devenit victimele acestor terifiante nascociri. Pe o retea de socializare galateanca Florenta Stroe a postat urmatorul mesaj:

"Bine de stiut. Parinti, ATENTIE!!!

Nu stiu daca este bine sau nu dar simt nevoia sa va informez. De la inceputul anului pana acum au disparut in jur de 30 de copii. Aseara, la scoala 29, a fost organizata o sedinta cu toti parintii de catre Politia Romana prin care au fost informati ca una dintre fetitele disparute luna trecuta a fost gasita dar fara organe iar cealalta fetita este inca cautata. Se pare ca este un grup de ucrainieni care actioneaza in orasul Galati. Mesajul meu este: aveti grija de copii, nu-i lasati singuri nici macar o clipa. Atentie mai ales pentru parintii care-si lasa singuri copiii sa vina la scoala sau sa se duca acasa. Nu este o gluma. Daca v-a deranjat mesajul va rog sa-l stergeti. Multumesc. Florenta Stroe"

comunicat copii rapiti galatiDe cand mesajul a devenit viral, parintii elevilor nu mai au liniste, multora fiindu-le teama sa isi mai lasa copii sa mearga la scoala. Situatia care pare a fi scapat de sub control a incercat sa fie "inchisa" de Inspectoratul de Politie al Judetului Galati, care a si transmis Scolii Generale nr. 29 un comunicat oficial in care precizeaza ca "pana la aceasta data politistii galateni nu au fost sesizati cu privire la disparitia unor copii in conditii suspecte".

Politia: Nu dati crezare zvonurilor!

In comunicatul Politiei se mai arata faptul ca "in prezent, la nivelul IPJ Galati sunt in lucru 20 de cazuri privind disparitia unor copii", iar "in patru cazuri, disparitia a fost semnalata cu mai mult de 10 ani in urma, iar in alte doua cazuri exista date certe cu privire la faptul ca persoanele disparute s-au inecat."

Concluzia comunicatului semnat de subcomisarul de politie Barbarau Flori, seful Sectiei 3 Politie din Galati, este una foarte clara: "Zvonurile ce au generat o stare de neliniste in randul cadrelor didactice si parintilor sunt nefondate."

Comentarii

comentariu

About the Author

-