Published On: lun, Oct 13th, 2014

CJ Braila, fara conducere din data de 9 octombrie. Stancu, presedinte suspendat de fapt, nu de drept

Share This
Tags

avram si nechitaConsiliul Judetean Braila a ramas fara conducere de 4 zile, mai precis din data de 9 octombrie, cand Curtea de Apel Galati a decis eliberarea sub control judiciar a presedintelui suspendat al institutiei, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, dar si a vicelui suspendat Florin Mija.

In ziua eliberarii lui Stancu, ordinul de suspendare din functie, emis de prefect pe data de 12 august, a devenit nul, Legea nr. 215/2001 (n.r. Legea administratiei publice locale) facand referire doar la arestul preventiv in cazul suspendarii din functie a unui ales local, nu si la eliberarea sub control judiciar.

Insa, Bunea Stancu a primit interdictie de la judecator sa se deplaseze la sediul Consiliului Judetean si sa-si exercite functia de sef al CJ Braila.

Vidul legislativ a dus la necesitatea convocarii unui sedinte extraordinare a CJ, in care, prin votul consilierilor, sa fie ales un nou presedinte interimar al Consiliului. Marti, 14 octombrie, conform surselor Infobraila, va fi convocata sedinta in cauza.

Din data de 9 octombrie, liberalul Ovidiu Nechita nu mai este vicepresedinte cu atributii de presedinte al CJ, si nici vicele interimar din partea PSD, Ionel Avram, nu si-a mai putut exercita functia.

Orice document semnat de cei doi, incepand cu data de 9 octombrie, nu isi poate produce efectele.

Comentarii

comentariu

About the Author