Published On: vin, Oct 3rd, 2014

CIUDAT Cutremur in Braila, la adancime de doar 1 km, cu epicentrul in Insula Mare a Brailei, acompaniat de o bubuitura puternica

Share This
Tags

cutremur brailaUn seism cu magnitudinea 3,3 s-a produs joi, la ora 12.19, in judetul Braila. Cutremurul a fost resimtit in tot municipiul Braila, dar si in localitatile limitrofe, respectiv Chiscani, Lacu-Sarat si Cazasu.

Ciudat este faptul ca miscarea telurica a avut epicentrul in Insula Mare a Brailei – o zona care nu este activa seismic. De asemenea, semne de intrebare ridica si puternica bubuitura care "a acompaniat" seismul a carui intensitate in zona epicentrala a fost de III grade pe scara Mercalli.

Un cutremur cu intensitatea de III grade pe Mercalli se percepe in interiorul cladirilor, mai pronuntat la etajele superioare, durata acestuia putand fi usor determinata.

"Am simtit ca sub bloc a bubuit ceva si m-am speriat, stau aproape de Dunare", a scris un brailean pe un forum de discutii pe tema cutremurelor.

Desi s-au adus in discutie mai multe posibile cauze ale seismului, printre care si presupuse lucrari de foraj petrolier, specialistii dau asigurari ca Pamantul s-a miscat natural la Braila.

Pe data de 11 septembrie 1980 s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,6, cu epicentrul intre orasele Braila si Galati, iar pe 19 ianuarie 2001 un alt seism de 4,0 grade pe scara Richter, cu epicentrul la S-V de municipiul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-