Published On: joi, Oct 23rd, 2014

Carmen Pirlog fost director al Colegiului “Balcescu” numita inspector scolar general adjunct, dupa demisiile cauzate de scandalul “Mita la BAC”

Share This
Tags

Inspectoratul Scolar Judetean - ISJIn urma scandalului "Mita la Bac", Inspectoratul Scolar Judetean Braila a ramas blocat avand in vedere ca atat inspectorul scolar adjunct, Marius Damian si-a prezentat demisia de onoare pe data de 10 octombrie, dupa ce fratele acestuia, profesorul Florentin Damian a fost anchetat de procurorii de la DNA, iar pe 15 octombrie seful ISJ, Iulian Danielescu si-a inaintat si el demisia de onoare.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Braila, profesorul Iulian Danielescu, si-a depus demisia de onoare la cabinetul Ministrului Educatiei, Remus Pricopie. In demisie, Danielescu a precizat ca motivul este strict legat de perchezitiile procurorilor DNA din data de 8 octombrie, considerand ca aceasta situatie afecteaza grav imaginea invatamantului brailean.

Seful ISJ Braila va ramane in functie pana cand demisia depusa la cabinetul ministrului Pricopie va fi aprobata.

Noul inspector adjunct al ISJ Braila este profesorul Carmen Florentina Pirlog, fostul director al Colegiului National "Nicolae Balcescu". Profesor de geografie si de limba germana, Carmen Pirlog a mai ocupat functia de inspector adjunct la inceputul anilor 2000. Pirlog preda in Braila de mai bine de 25 de ani avand gradul didactic I.

Pentru Diaconescu Manuela Mirela, fost inspector scolar de matematica din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean judecatorii au dispus luarea masurii arestului la domiciliu iar aceasta a fost inlocuita cu Nicolae Francu. Profesor de matematica la Scoala "Mihai Eminescu", Francu a preluat postul de inspector scoalar de matematica. Acesta a detinut in 2010 functia de director al Liceului Tehnologic "Gh. K Constantinescu" fiind profesor si la Liceul "Constantin Brancusi" si la Colegiul Tehnic "C.D. Nenitescu".

Inspectoratul Scolar Judetean ramane in continuare blocat, postul de inspector de limba romana fiind inca liber dupa ce Adrian Simion a decis sa demisioneze, in urma anchetei cu privire la suspiciunea de fraudare a examenului de bacalaureat din sesiunea 2013-2014.

Reamintim ca pe data de 8 octombrie, Diaconescu Manuela Mirela, inspector scolar de matematica in cadrul ISJ Braila si profesor titular al Colegiului National "Ana Aslan", dar si profesorii Haret Daniela si Damian Valentin Florin au fost retinuti pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA.

Conform procurorilor, la data de 28 august 2014, Haret si Damian, profesori corectori la examenul de Bacalaureat sesiunea august-septembrie, avand ajutorul inspectoarei Diaconescu, au solicitat si au primit de la candidatul Vasii Iulian, in varsta de 29 de ani, fost elev al Colegiului Tehnic "Panait Istrati", suma de 2.500 lei, impartita ulterior de cele doua cadre didactice.

Banii au fost ceruti si primti pentru ca Vasii sa obtina la examen, la teza scrisa sustinuta la matematica, o nota mai mare decat cea pe care o merita si implicit, o medie de promovare a Bacalaureatului. In anul 2013, braileanul care a dat spaga a obtinut 1,5 la matematica, la Bac.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-