Published On: mar, Oct 21st, 2014

Caravana Samsung Trends of Tomorrow a ajuns si la Braila. Elevii braileni pot afla ce profesie li se potriveste intr-o era digitala

Share This
Tags

Samsung Trends of TomorrowIn perioada 20 – 22 octombrie, cavarana soseste in 3 licee de prestigiu din Braila: Colegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci (20 octombrie), Colegiul Economic Ion Ghica (21 octombrie) si Liceul Grigore Moisil (22 octombrie). Elevii braileni vor afla care sunt optiunile de cariera care se potrivesc cel mai bine pentru viitorul lor si vor primi recomandari de aptitudini digitale necesare pentru domeniile de activitate pe care acestia le vor alege.

Caravana Samsung Trends of Tomorrow isi propune sa le ofere elevilor de liceu din Romania ocazia sa ia o decizie referitoare la viitorul lor profesional tinand cont de personalitate, interesele vocationale si aptitudinile cognitive de care dau dovada.

„Continuam a doua etapa a Caravanei Samsung Trends of Tomorrow cu entuziasmul si determinarea cu care am inceput acest program. Competentele digitale sunt tot mai necesare pentru viitorul tinerilor liceeni, alaturi de o orientare cat mai buna asupra viitoarei profesii. Astfel, scopul programului Samsung Trends of Tomorrow din acest an este sa le oferim elevilor oportunitatea de a afla ce cariera li se potriveste in functie de personalitatea lor, precum şi ce abilitati digitale sunt necesare in profesia alesa”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

„In prima etapa a Caravanei, elevii au fost foarte receptivi si am avut un feedback foarte bun de la ei in privinta testelor completate. Am fost surprinsi si incantati de faptul ca elevii au gasit aplicatii creative si neasteptate de a folosi rezultatele evaluarii si in alte domenii ale vietii lor: de exemplu, in a identifica cum se "potrivesc" cu prietenii in functie de trasaturi de personalitate sau faptul ca se pot pregati impreuna pentru o anumita facultate. Dupa finalizarea celor trei teste, Testul Self Directed Search sau Holland, Testul Intelligenz-Struktur-Test 2000R si Testul Big FiveQuestionnaire, elevii primesc pe loc un raport cu rezultatele, astfel incat ei vor fi mult mai siguri de drumul profesional pe care vor sa-l aleaga.”, a declarat Dan Petre, coordonator platforma www.pemeserie.ro.

Caravanei Samsung Trends of Tomorrow i s-a alaturat si eJobs, care a contribuit la dezvoltarea unor recomandari de aptitudini digitale in functie de cerintele de pe piata muncii si de diversele domenii de activitate profesionala, astfel incat elevii sa-si poata creste sansele de angajare pe viitor.

Prima etapa a Caravanei Samsung Trends of Tomorrow s-a desfasurat in perioada 23 aprilie – 16 mai, in liceele din Timisoara, Arad, Oradea, Baia Mare si Bistrita. La finalul acesteia, rezultatele testelor  efectuate de tineri au aratat ca majoritatea elevilor de liceu din principalele orase din vestul tarii isi doresc ca in viitor sa aiba profesii care implica un grad mare de independenta sau sa-si dezvolte o afacere pe cont propriu. Astfel, aproximativ 90% dintre cei 4.000 de elevi testati in prima etapa a Caravanei Samsung Trends of Tomorrow opteaza pentru profesii liberale.Topul meseriilor alese de elevi arata urmatoarele trei preferinte de cariera: avocat (15,4%), programator (12,9%), actor (11,4%).

Elevii primesc mai multe informatii despre cum isi pot pregati cat mai bine viata profesionala si pe pagina de Facebook Samsung Trends of Tomorrow.

Comentarii

comentariu

About the Author

-