Published On: joi, Oct 30th, 2014

Braileanul Robert Jitaru, medaliat cu bronz la CE pentru Tineret: “Visul meu e sa obtin medalie la Olimpiada”

Share This
Tags

Robert JitaruLa doar 16 ani pugilistul brailean Robert Jitaru a reusit sa ridice steagul Romaniei pe a treia treapta a podiumului European.

Nascut la Faurei si crescut de antrenorul Gigi Moise, Robert a trecut prin multe pentru a reusi sa obtina aceasta performanta. Munca, seriozitatea dar si dorinta de a face performanta l-a facut pe acesta sa obtina medalia de bronz la Campioantul European pentru tineret.

Dupa ce a in aprilie a pierdut pe nedrept sansa de a se califica la Mondiale, Robert a inceput sa lucreze tot mai mult pentru Campionatul European.

Boxul romanesc a dovedit ca are o generatie tanara valoroasa, fapt relevat si de intrecerile Campionatelor Europene pentru tineret, competitie care s-a desfasurat la Zagreb, in Croatia.

Robert Jitaru a facut pasul in semifinale dupa ce l-a invins la puncte pe slovacul Michal Takacs. Sportivul brailean si-a pus in evidenta tehnica fiind net superior slovacului si si-a asigurat medalia de bronz.

In primul an de tineret, pugilistul de la CSM Braila a reusit mare performanta de a urca pe o treapta a podiumului European insa ca orice sportiv isi doreste sa obtina o medalie la cea mai mare competitie sportiva si anume Jocurile Olimpice.

"Sunt foarte multumit de rezultatul pe care l-am obtinut anul acesta, avand in vedere ca eu sunt in primul an de tineret. Poate voi prinde acum olimpiada din 2016, poate voi reusi sa ma calific la Olimpiada. Este foarte bine in momentul de fata si anul viitor sper sa obtin rezultate mai bune. Cel mai mult imi doresc sa obtin o medalie la Olimpiada, asta este visul meu", a precizat pugilistul.

Antrenorul principal al Centrului National Olimpic de la Braila, George Pertea este unul dintre cei care l-au ajutat pe Robert sa obtina aceasta performanta. Sprijinit de Gigi Moise, principalul antrenor al pugilistului, George Pertea a simtit gustul performantei alaturi de tanarul brailean.

"Nu este usor sa faci aceasta performanta, sa ajungi unde a ajuns el. Robert pentru mine a fost un copil ascultator, a muncit foarte mult. Cel mai frumos a fost momentul in care Robert Jitaru a luat medalie la Campionatele Europene. Sunt foarte mandru de acest copil si suntem pe drumul cel bun", a precizat Pertea.

Prezent la conferinta de presa organizata in sala de sport de pe Carantinei, primarul Aurel Simionescu a tinut sa-i multumeasca, in numele brailenilor, lui Robert pentru ceea ce a facut pentru Braila si pentru Romania.

"Este un moment extrem de placut atunci cand cineva castiga un premiu. Il felicit pe Robert si ii doresc sa aiba un parcurs cat mai lung posibil si sa aiba succese in continuare.Este imposibil ca intr-o scoala cu 300 de elevi unul sa nu fie bun la ceva, la sport, la desen, la matematica. Problema este sa ii avem si pe cei care sa-i descopera, care sa-i puna in valoare, care sa vada in copilul respectiv viitorul campion de maine. Aici e meritul antrenorilor care, cu un ochi format reusesc sa ii puna in valoare. Multumim pentru ceea ce ai facut pentru Braila, pentru Romania si sper ca lucrurile sa mearga in continuare la fel de bine", a precizat Simionescu.

Robert Jitaru, pugilist legitimat la CSM Braila si antrenat de George Pertea si Gigi Moise a iesit in 2013 campion national la juniori. La inceputul anului 2014, la Cupa Romaniei, Robert Jitaru a fost vedeta competitiei. Chiar daca acesta este primul an al sau la tineret, Jitaru a reusit sa-i invinga pe cei mai valorosi pugilistii din tara, la categoria sa de varsta. Tanatul brailean si-a aratat clasa de pugilist si pe ringul european, iar astazi a adus acasa, dupa multi ani medalia de bronz.

Comentarii

comentariu

About the Author

-