Published On: mar, Oct 21st, 2014

Braileanul care a vrut sa-si arunce vecinii in aer a fost arestat

Share This
Tags

44Panica in blocul X din cartierul Viziru I. Duminica, 19 octombrie, in jurul orei 14.30, un brailean, fost cadru militar, in varsta de 57 de ani, si-a dat foc la apartament, iar apoi a iesit pe casa scarii amenintandu-si vecinii ca va arunca blocul in aer. Cand incendiul s-a intetit, Albu Neacsu s-a facut nevazut.

Aproximativ 15 persoane au iesit din apartamente, fugind pe scari atunci cand au vazut fumul gros si inecacios care cuprinsese toate palierele imobilului. La parterul blocului, apartamentul lui Albu Neacsu era cuprins de flacari, iar vecinii s-au temut ca o explozie este iminenta.

Toti locatarii s-au gandit ca va urma o nenorocire, mai ales ca, dupa spusele acestora, barbatul ii ameninta de ani de zile ca va da foc blocului, iar in urma cu doar trei saptamani, piromanul a incercat sa provoace un incendiu in apropierea instalatiei de gaze, fiind oprit chiar de fiul acestuia.

Incendiul a fost stins de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, care au stabilit ca acesta a fost declansat intr-unul dintre dormitoarele imobilului si ca nu s-a extins la alte camere si nici la apartamentele invecinate.

33Efectuand verificari in teren, politistii l-au depistat pe cel in cauza pe strada Ecaterina Teodoroiu, in fata Pietei Radu Negru, si l-au condus la sediul Politiei Municipiului, pentru cercetari.

Luni, 20 octombrie, suspectul a fost prezentat instantei de judecata, care a admis propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Braila si a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva, pe o perioada de 30 de zile, pentru infractiunea de distrugere.

A fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-